Nyugdíjemelés: szinte biztos, hogy novemberben újabb plusz pénz érkezik

Startlap - Startlap
Kiszámolták, mekkora korrekcióra számíthatnak az idősek ősszel, akik már júliusban is visszamenőleges emelésben részesültek. Esti hírösszefoglaló.

Nyugdíjemelés: szinte biztos, hogy novemberben újabb plusz pénz érkezik

Igen jó esély van rá, hogy a törvényben meghatározott novemberi határidő helyett júliusban kifizetésre kerülő, visszamenőleg nyolc hónapra érvényes nyugdíjkorrekció összege még mindig elmarad az éves infláció mértékétől. Ebben a cikkben kiszámolták, hogy a legfrissebb becslések alapján mekkora emelésre számíthatnak az idősek ősszel.

Térképre rajzolták, hol és mikor várható esőzés a hidegfront miatt

A hét második felére elviselhetőbb hőfokokat ígérő hidegfront csapadékkal együtt érkezik. Ide kattintva látványos ábrákon, óráról órára haladva nézheted végig, hogy az ország mely területein érdemes kéznél tartani az esernyőket szerda délutánig.

Eltűnt két fiatal bv-dolgozó a Kis-Dunában

A 29, illetve 34 éves két férfi Rácalmásnál merült el a vízben hétfőn, azóta nagy erőkkel keresik őket, búvárokkal és helikopterrel is. A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága helyszíni videót küldött a kutatásról. Részletek.

Több termék árának kilövését és a fogyasztás visszaesését jósolja a Spar ügyvezető igazgatója

Jens Kalaene/picture alliance via Getty Images

Február 1-jén indult az árstop, május 1-jéig bezárólag 1,1 milliárd volt a veszteségünk

– közölte Heiszler Gabriella, és hozzátette, habár a legdurvább veszteség egy húsféle esetében mérhető, egy másik árstopos termékből fogy a legtöbb, nem véletlenül. A Spar vezetője elmondta, hogyan változtak eddig a magyar vevők vásárlási szokásai, és az is kiderült, hogy hamarosan talán inkább elbúcsúzunk egyes termékektől, mert olyan drágák lesznek. Bővebben.

Ismét napirendre került a boltok vasárnapi zárása

A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete ugyan a 2016-ban a szocialisták népszavazási kezdeményezését követően eltörölt boltzárat nem hozná vissza, de a jelenlegi nyitvatartási rendhez képest radikális változtatást követelnek. Az érdekképviselet a munkaerőhiánnyal indokolja mindezt, és céljuk a teljes ágazatra kiterjedő új szabályozás. Részletek.

Vége az HBO magyar gyártású tartalmainak

Nincs több Terápia, Aranyélet, se Besúgó, és rajtunk kívül további közel egy tucat környező ország nézőinek kell lemondani az HBO jóvoltából eddig gyártott hazai sorozatokról és filmekről. A lokális műsorok készítésének folytatását mindösszesen két helyszínen engedélyezték Európában. Bővebben.

Önkormányzati képviselő lett a Megoldás Mozgalom jelöltjéből Hugyagon, ahol 350 millió forintnyi pályázati pénz tűnt el

Gattyán György mozgalmának első önkormányzati képviselője született meg a Nógrád megyei falu időközi választásán. Részletek. Ennél is érdekesebb lehet az új polgármester személye, aki a független jelöltként induló Baranyai Béla lett. Baranyai korábban zsinórban már négyszer alulmaradt Borda Attilával szemben. Borda lemondásához pedig egy hírhedt EU-s pénzlenyúlás vezetett, amelynek ügyében – állítja a mostani választás négy polgármesterjelöltjének egyike – a rendőrségi eljárás gyakorlatilag egy helyben toporog. Riport.

Az extraprofitadók megváltoztatását javasolja a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara

MTVA/Bizományosi: Róka László

Az ország legnagyobb gazdasági kamarája tudomásul veszi, hogy a szektoriális különadók bevezetése szükségszerű, a kormányrendelet egyes pontjait problémásnak vélik azonban, így kidolgoztak egy “igazságosabb megoldási javaslatot” a Pénzügyminisztérium számára. A szervezet a pénzügyi vállalkozások és a légitársaságok esetében is a szabályok módosítását sürgeti. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Az Index elsüllyesztése után a 168 óra főszerkesztőjévé nevezték ki Szombathy Pált

2020 nyarán, közvetlenül az Index teljes szerkesztőségének távozása előtt került a lap élére Szombathy, a kirúgott főszerkesztő helyére, és ahogy akkor, úgy most a 168 óránál is ugyanaz lesz a helyettese. További információkért katt ide.

Megjelentek a videók az USA csodafegyvereinek ukrajnai bevetéséről

Mintegy két héttel ezelőtt érkezett meg az ukrán haderőhöz az első HIMARS sorozatvető rakétarendszer, amelynek éles bevetéséből található itt egy felvétel.

(Címlapkép: Ákos Stiller/Bloomberg via Getty Images)

Ez is érdekelhet

képcím

Jön az olajársapka - Magyarország mentességet kapott

képcím

Varga Mihály bejelentette: nyugdíjemelés várható

képcím

Zelenszkijjel közös fotót posztolt Novák Katalin