Nyugdíjemelés: az államtitkár elismerte, hogy csúszik a plusz pénz

Startlap - Startlap
Tállai András szerint a kormány teljesíti ígéretét a nyugdíjak megvédéséről. Délelőtti hírösszefoglaló.

Nyugdíjemelés: az államtitkár elismerte, hogy csúszik a plusz pénz

A szocialista Komjáthi Imre kérdésére kijelentette, valóban probléma, hogy az infláció miatti nyugdíjemelésre csak júliusban kerül sor. A parlamenti beszélgetés részletei itt olvashatók.

A CBA korábbi kisebbségi tulajdonosát gyanúsítják Deutsch Tamás apósának meggyilkolásával

A vállalat megerősítette, hogy a tavaly decemberi emberölés gyanúsítottja, aki vallomásában jogos önvédelemnek nevezte, hogy végzett a 67 éves Lazsányi Lászlóval, a Csepel egykori labdarúgójával, 2019-ig tulajdonosaik egyike volt. B. István üzletei annak idején milliárdos forgalommal működtek, amelyből luxuséletet folytatott, néhány év alatt azonban szinte teljesen elveszítette vagyonát. A férfira júniusban elmeorvosi vizsgálat várhat. Bővebben.

Újabb légitársaság és egy bank is bejelentette be az extraprofitadó áthárítását

A Ryanair múlt heti lépését követően egy másik fapados társaság is jelezte, hogy a kormány által kivetett különadó hatására emeli a viteldíjakat. További információkért katt ide.

Mindeközben megvan az első pénzintézet is, amely az illeték növelésével kompenzálja a nagyobb tranzakciós illetéket. Részletek.

Az Orbán-kormány hallgat az orosz letelepedési kötvényesekről

MTIBalogh Zoltán

Sajtóértesülések szerint többek között Szergej Nariskin orosz hírszerzési vezető több családtagja is magyar vízumhoz jutott a Rogán Antal által kezdeményezett letelepedésikötvény-programban. Nariskinról videófelvétel jelent meg februárban, amelyen Putyinnal és katonai vezetőkkel egyeztet az orosz megszállásról. Amikor az Európai Parlament nagy többséggel megszavazta az ilyen programok leállítását, a Fidesz–KDNP EP-képviselői részt sem vettek a szavazáson, a korábban érintett állami és kormányzati intézményeket pedig hiába kérdezik, hallgatnak az témáról. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket nézd meg.

“A Szeverodonyeckért vívott harcra úgy fogunk emlékezni, mint az egyik legbrutálisabb csatára, amit valaha Európában láttunk”

Szeverodonyeckben minden idők egyik legdurvább csatája zajlik; a csak Oroszország által elismert “Donyecki Népköztársaság” vezetője hétfő este közölte, a szövetséges erők “minden szükséges további erőt be fognak vetni”; a háború kitörése óta 25 ezer ukrán kért menedékjogot Magyarországon. Az orosz-ukrán háború eseményei percről percre.

Csak a lényegről nem tárgyalt Pintér a pedagógusok képviselőjével

Az immár a köznevelésért is felelős belügyminiszter a béremelésekről nem konzultált, de olyan kérdésekről igen, mint az idegen nyelvek oktatásának fejlesztése – árulta el a hétfői egyeztetésről Horváth Péter, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke. Pintér Sándor mindent feljegyzett, de ígéretet nem tett semmire. Bővebben.

“Nincs most olyan, aki ki merne állni a fideszes jelölttel szemben”

MTIVarga György

Két opció van: vagy valaki elindul, és leverik, mint vak a poharat, vagy ha valami isteni csoda folytán nyer, akkor fél év alatt megbuktatják.

A keszthelyi időközi választáson csak a fideszes Manninger Jenő neve lesz látható a szavazólapon. Pedig a három évvel ezelőtti önkormányzati választáson az ellenzéki Kisvárosunkért Érdekvédelmi Egyesület jelöltje alig néhány százalékkal maradt el a kormánypárti Nagy Bálint mögött. Bővebben.

Nyugodtra fordul az időjárás

Szerdára elvonul a hidegfront, és már csak gyenge szél várható, továbbá sok napsütés érkezik. A következő napok időjárás-előrejelzése itt olvasható.

(Címlapkép: MTI/Kovács Attila)

Ez is érdekelhet

képcím

Pintér bejelentette, hogy januártól biztosan jön a tanárok...

képcím

Emberölésért körözött terroristát fogtak el Magyarországon

képcím

Felkavaró részletek derültek ki a hároméves pécsi kisfiú...