Megszólalt a nyíregyházi kórház a két elhunyt kismamáról

Startlap - Startlap
Kiderült, hogy a két napon belül elhunyt két édesanya ellátását nem ugyanaz a kezelőorvos és ügyeletes csapat végezte.

“Osztályunk a megye vezető kórházi osztálya, évente több mint ötezer szülés zajlik itt, köztük számos komplikált, súlyos állapotú anyáé is. A két sajnálatos eset között semmilyen összefüggést nem tárt fel a vizsgálat” – nyilatkozta a Gyerekszobának Vitkai Éva, a nyíregyházi kórház kommunikációs vezetője, miután az intézményben novemberben két nap alatt két kismama is elhunyt.

Vitkai Éva közölte, a két páciens ellátását nem ugyanaz a kezelőorvos és ügyeletes team végezte.

Mindkét esetben “olyan visszafordíthatatlan és előre nem látható folyamatok indultak el a kismamák szervezetében, amit a legszakszerűbb és a leggondosabb beavatkozás ellenére sem tudtak orvosaink visszafordítani”

– fogalmazott. Az ügy az intézmény munkatársait is megrendítette. “Miután régóta nem volt anyai halálozás az osztályunkon, így az eset nagyon megrázta a betegek életéért küzdő kollégákat, illetve a többi dolgozót is. Minden emberi élet elvesztése megterheli a gyógyító-ápoló személyzetet, de a szomorú esetek okainak feltárása is segíti a további gyógyító munkát”.

Novemberben egy 33 éves háromgyermekes máriapócsi édesanya, Nikoletta császármetszéssel hozta világra kisfiát a kórházban, de a műtét után az intenzív osztályra került át, ahol meghalt. A vele egy szobában fekvő újfehértói Renáta, aki egy nappal korábban szintén császármetszéssel hozta világra ikerlányait, a műtétét követően pár órával ugyancsak rosszul lett és meghalt. Férje rendőrségi feljelentést tett, így az ügyben nyomozás indult.

Címlapkép: MTI/Balázs Attila

Ez is érdekelhet

képcím

Holttestet találtak túrázók a Börzsönyben

képcím

Levették a lélegeztetőgépről, meghalt a nyolc...

képcím

Meghalt Donald Trump idősebb testvére