Két nap alatt két kismama halt meg a nyíregyházi kórházban

Startlap - Startlap
Az egészségügyi intézmény mindkét esetben belső vizsgálatot rendelt el.

Két napon belül két kismama halt meg szülés után a nyíregyházi kórházban – adta hírül az RTL Híradó.

Novemberben egy 33 éves háromgyermekes máriapócsi édesanya császármetszéssel hozta világra kisfiát, de a műtét lezajlása után az intenzív osztályra került át, ahol elhunyt.

A húga arról beszélt a csatornának, hogy Nikoletta jól viselte a terhességet, viszont a kilencedik hónapban egy vérvizsgálat során kiderült, véralvadási problémái vannak.

Gyógyszereket kapott, amitől jobban érezte magát, de így is előrébb hozták a szülés időpontját. Utoljára férje beszélt vele. Az anya halálával kapcsolatban a család még várja az orvosi papírokat.

A rokonok ugyanakkor elmondták az RTL Híradónak, hogy Nikoletta a szülészeti megfigyelőben egy szobában volt egy kunfehértói anyukával, Renátával, aki egy nappal előtte szintén császármetszéssel szülte meg ikerlányait. 

Ő a műtét után néhány órával ugyancsak rosszul lett, majd meghalt. A kis testvérpár a karácsonyt viszont már otthon tölthette. 

A tévécsatorna mindkét esettel kapcsolatban megkereste a nyíregyházi kórházat. Az egészségügyi intézmény belső vizsgálatot indított az ügyekkel kapcsolatban, és nem találtak összefüggést közöttük. 

Úgy vélik, mindkét kismamánál olyan, előre nem látható események történtek, amelyeket a szakszerű ellátással sem lehetett visszafordítani.

Ez is érdekelhet

képcím

Tömeges ételmérgezés egy budapesti kórházban

képcím

Elhunyt a vasárnapi ralibalesetben megsérült kislány

képcím

Kigyulladt a Semmelweis Egyetem egyik részlege