Novák Katalin szerint Amerikában imádják a magyar családpolitikai intézkedéseket

Előremutatónak tartják, elismeréssel adóznak iránta, és szívesen követnék a példát.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2019-03-15 12:05

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Az amerikai politikai döntéshozók rendkívüli érdeklődéssel figyelik a magyar családpolitikát és együttműködést szorgalmaznak magyar partnereikkel – közölte az MTI-vel Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, miután részt vett egy washingtoni amerikai-magyar családpolitikai konferencián.

Az államtitkár szerint az amerikaiakat leginkább a négy gyereket vállaló nők személyijövedelemadó-mentessége fogta meg: 

Ezt itt, az Egyesült Államokban egyelőre ugyan el sem tudják képzelni, de nagyon előremutatónak tartják.

Novák kifejtette: az amerikaiak “rendkívüli elismeréssel adóztak” annak a döntésnek, hogy a családtámogatásokat már a magzati élet idején is igénybe lehessen venni. 

Elmondták azt is, hogy Magyarország ugyan kicsi ország, kivált az Egyesült Államokból nézve, mégis képes volt arra, hogy világelső legyen a családok támogatásában. (…) Már most is rengetegen jelezték, hogy szeretnék folytatni velünk a közös munkát. Egyszerűen kíváncsiak, hogy a magyar családpolitika mitől sikeres

– fogalmazott az államtitkár, aki szerint az amerikai partnerek több magyar családpolitikai intézkedést szívesen meghonosítanának. Novák jelezte, hogy terveik szerint az ENSZ-ben és nemzetközi fórumokon is összehangolnák a családpolitikai álláspontjukat. A magyar-amerikai családpolitikai együttműködés következő állomása az ősszel Budapesten megrendezendő demográfiai konferencia lesz.

Címkék:

Novák Katalin USA

Hozzászólások