Novák Katalin ellenzi, hogy egy nő egyedülállóként legyen anya

Startlap - Startlap
Szerinte a gyermek oldaláról kell megközelíteni ezt a kérdést.

Novák Katalin, a kormány család- és ifjúságügyért felelős államtitkára Baló Györggyel beszélgetett az RTL Klub hétvégi műsorában, ahol többek között a nemzeti konzultáció egyes kérdéseiről is szó esett.

Novák Katalin szerint

„mostanában, mintha megfordulna ez a logika, és nem a gyermek oldaláról közelítünk. Nem azt mondjuk, hogy a gyermeknek mennyiben van joga ahhoz, hogy szerető édesanya és édesapa mellett nőjön föl. Ez mintegy olyan joggá vált, az, hogy gyerekem legyen, hogy nekem legyen gyerekem, mint felnőttnek, nem a gyermeknek ahhoz, hogy szerető szülei legyenek, hogy megváltozni látszik ez a típusú logika.”

Majd konkretizálta is, miszerint ellenzi azt, hogy joga van egy nőnek egyedül is gyereket vállalni:

„Rengeteg ilyen helyzet lehet. Az, hogy valaki azt gondolja egyedülállóként, hogy neki joga van ahhoz, anélkül, hogy lenne párja, neki joga van ahhoz, hogy neki gyereke legyen, és ezt a jogot vívja ki magának, az a gyermek oldaláról megközelítve megfosztja a gyermeket attól, hogy neki édesanyja és édesapja legyen. Ez szerintem egy olyan helyzet, amikor a gyermeknek az érdekét kell védenünk.”

Ezután Baló rákérdezett, hogy eszerint egyedülálló nőnek ne is legyen gyereke? Erre már árnyaltabban fogalmazott az államtitkár. Szerinte más helyzet az, ha valaki egyedül vállal gyereket és más, ha később válnak szét a szülők.

Ez is érdekelhet

képcím

Itt van Orbán Viktor bejelentése, kiderült, mi a fontos üzenet

képcím

Orbán Viktor hamarosan bejelentést tesz

képcím

Menesztették a megfigyelt dandártábornokot