Olyan videóval búcsúzott el Novák Katalin, amelyben nem szerepel Orbán

Startlap - Startlap
A köztársasági elnöki pozíciójától elköszönő Novák amúgy sem zsúfolta tele fideszesekkel a felvételt.

Novák Katalin még 2024. február 10-én jelentette be lemondását a nyilvánosság előtt, miután kiderült, hogy a pápalátogatás alkalmából 2023-ban kegyelmet adott K. Endrének, a bicskei gyermekotthon igazgatóhelyettesének, aki az igazgató gyerekekkel szemben elkövetett szexuáliserőszak-ügyét igyekezett eltussolni.

Novák Katalin beismerte, hogy hibázott a döntése során, amikor felmentette K. Endrét.

Hétfőn elfogadta az Országgyűlés Novák Katalin köztársasági elnök lemondását. A képviselők a döntést 196 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül hozták meg.

Novák aztán valamivel később közösségi oldalán egy videóval búcsúzott. „Búcsúzom. A mai nappal véget ér köztársasági elnöki szolgálatom. Szeretettel gratulálok Sulyok Tamásnak, és sok erőt kívánok neki a következő évekre!” – írta a felvétel mellé. 


Az egykori köztársasági elnök a munkája alatt készült anyagokból válogatott. Külön érdekesség, hogy Orbán Viktor miniszterelnök egyáltalán nem látható benne. Bár túlzottan nem sok fideszes politikus tűnik fel a felvételen, azért helyet kapott benne Áder János volt köztársasági elnök, Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter és Menczer Tamás államtitkár.

Címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd

 

Ez is érdekelhet

képcím

Novák Katalin a Karmelitában járt

képcím

Hivatalba lépett Sulyok Tamás államfő, de ünnepélyes beiktatás...

képcím

Elfogadta a parlament Novák Katalin lemondását