Kiemelt Hírek 2018. június 29.

Nincs többé Videoton FC – kitört a botrány a névváltoztatás miatt

Startlap Kiemelt Hírek 2018. június 29.
Július 1-jétől új néven folytatja a székesfehérvári klub. Óriási a felháborodás.

Július 1-től MOL Vidi FC néven szerepel a labdarúgó OTP Bank Ligában címvédő Videoton FC. A Videoton ultrái bejelentették, többé nem mennek meccsre a névváltoztatás miatt.

A klub honlapjának pénteki beszámolója szerint az egyesületet 2010 óta támogató MOL az új idénytől már névadó szponzorként áll a háromszoros bajnokcsapat mögé.

“Feladat, hogy a Vidi tovább erősödjön, és hogy az európai versenysorozatokban minden évben reális esélyekkel harcoljon a csoportkörért” – mondta a klub honlapjának Garancsi István tulajdonos. – “Céljaink így egybeesnek, és a névadó szponzorság egy újabb komoly mérföldkő ezen az úton. A gyakorlatban persze ez azt is jelenti, hogy a még több támogatásért cserébe tőlünk is többet várnak el: pont úgy, ahogy a szurkolóink is.”

Elmondta, a névváltoztatásra azért volt szükség, mert a Videoton vállalatcsoporttal nincs szponzorációs együttműködésük, így azonban “az identitásunk megmaradt”.

Hozzátette, hosszú távú, emelt összegű támogatásról állapodtak meg a MOL-lal, s ennek következtében tovább tudják erősíteni a csapatot. “Azt gondolom, hogy minden eddiginél reálisabbá vált a csoportkör elérése. Sőt, ez is a kitűzött célunk: minden évben csoportkörbe jutni” – szögezte le.

Jön a bojkott

A Videoton ultrái, az RDB ’92 Ultras a hír megjelenése után azonnal közleményt adtak ki a közösségi oldalukon, amelyben bejelentették, hogy

Ha a névcsere a tervezett formában megvalósul az nem más, mint ellenséges felvásárlás, szeretett klubunk a VIDEOTON megsemmisítése! Ezért nekünk sem marad más választásunk, mint bojkottálni minden lelátói tevékenységet és megjelenést.

Az írják, hogy a Videoton név Székesfehérváron jóval túlnőtte eredeti jelentését, nem csupán

egy név a sok ezer gazdasági vállalkozás megnevezése között, hanem önálló fogalommá, önálló brandé vált, amellyel azonosulni tudunk, ami a városhoz és hozzánk tartozik! Ebben a minőségében többé nem lecserélhető!

A közlemény teljes terjedelmében alább olvasható:

KÖZLEMÉNY!Tisztelt Vidi család!A Videoton FC munkatársai tegnap kézhez kapták az értesítést, hogy 2018. július 1.-től…

Közzétette: RBD Ultras – 2018. június 29., péntek

 

(MTI)

Keresés az oldalon