Az RTL Klub földbe döngölte a TV2 sztárjait

Startlap - Startlap
Hihetetlen népszerűségnek örvend az X-Faktor, ami vasárnapi adásával a nagy vetélytárs legsikeresebb műsorától, a Sztárban sztártól is vonzott nézőket.

Lehetett tudni, hogy népszerű lesz X-Faktor válogató része, mert az emberek szívesen nézik, ahogyan mások elbuknak, de ekkora sikerre még az Mfor.hu elemzői sem számítottak. “… meglepetés volt, hogy a kereskedelmi tévéműsorokat tekintve az év legnézettebb programja lett’ – írják.

Tarolt a hétvégén az RTL Klub

A szombat esti mentorházas epizód a 18-49-es korosztályban 32,3 százalékos közönségarányt ért el. A kimagasló nézettségnek is köszönhetően az RTL Klub és versenytársa közötti szombat esti főműsoridős különbség 18,1 százalékpont volt az RTL Klub javára. A vasárnap este is az RTL Klub magabiztos győzelmét hozta: az X-Faktor utolsó mentorházas adása 25,2 százalékos SHR-t hozott a fő kereskedelmi célcsoportban, a két csatorna főműsoridős közönségaránya így 12,4 százalékpontos különbséget mutatott.

A Való Világ is betalált

A cikk kitér rá, hogy az RTL reality-je ismét elég durvára sikeredett, pedig egy közelmúltban kapott óriásbírság arra engedett következtetni, hogy talán jobban vigyáznak. Mindenesetre az biztos, hogy a médiavállalat egyik kábelcsatornáján, az RTLII-n futó műsor – talán éppen ezért – erősen indult, az elmúlt héten a hétköznap 22:00-kor jelentkező adások a 18-49 éves korosztály körében 6,6 százalékos közönségarányt hoztak az RTLII-nek. A műsor három hétköznap este is nézettebbnek bizonyult a TV2 hasonló idősávban futó programjainál. A legnagyobb különbség szerdán este volt.

A Vidit és a Forma1-et imádtuk

Érdekes volt a sportműsorok alakulása is. Nem okozott túl nagy meglepetést, hogy a hétvégi Forma1-es verseny lett a kategória győztese. A Brazil Nagydíj helyzetét egyébként nehezítette, hogy az időeltolódás miatt részben átfedésbe került a két nagy csatorna legnépszerűbb műsoraival (X-Faktor, Sztárban sztár), ám így sem teljesített rosszul. A sportműsorok közül a szerdai BL meccs hozta a második legjobb nézőszámot, míg a harmadik helyre a Vidi EL-meccse került. Érdemes ugyanakkor megemlíteni, hogy a magyar bajnok továbbra sem generál olyan érdeklődést, mint amire a Bajnokok Ligája élcsapatai képesek.

További részletek az Mfor cikkében.

Ez is érdekelhet

képcím

Szegedi gyilkosság: újabb fejlemények az ügyben

képcím

Kvíz: Palkovics, Liu fivérek - Tudod, hogy mi történt velük?

képcím

Felismered Magyarország legszebb vidékeit? Kvíz