Népszava: Nem adják a fideszesek a kórházi VIP-ellátásukat

Az ellenzék hiába próbálkozott, a kormány hallani sem akar ilyesmiről.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-10-10 16:54

Fotó: honvedkorhaz.hu

Az állami vezetők VIP-ellátását a Honvédkórházban és a Semmelweis Egyetem klinikáján biztosítják. A szolgáltatás 2010 előtt megszűnt, a második Orbán-kormány azonban 2011-ben visszahozta.

Korózs Lajos, a népjóléti bizottság szocialista elnöke az ellenzék nevében javaslatot tett, hogy szüntessék meg kiemelt egészségügyi ellátást addig, amíg a Honvédkórházban tarthatatlan, már-már katasztrofális a helyzet, és egymás után állnak fel a sürgősségi osztályok vezetői. A Fidesz-KDNP az Országgyűlés ülésén azonban egyhangúan leszavazta az indítványt, így a kormány tagjai továbbra is megkapják a VIP-ellátást – írja a nepszava.hu.

Ezzel persze még nem ért véget a történet, és az egész átment sárdobálásba. A fideszes Kovács Sándor szerint az indítvány az ellenzéki sajtónak szóló propaganda, a fideszes Molnár Ágnes a szocialista kormányokat okolta az egészségügyi problémákért, míg a szintén fideszes Pesti Imre azt kérdezte az ellenzéktől, tisztában vannak-e vele, mennyi pénzt fordítanak a Honvédkórházban a kormánytagok VIP-ellátására – nos, a kérdés alighanem költői volt, mert ő sem adott rá választ.

Mai nap hírei

Erősebbek a mellékhatások a második Pfizer-vakcina után

szimpatika.hu4 órája

Új luxusterepjáró születik a Dacia-Lada szövetségből

agroinform.hu5 órája

Vizsgálódik az Európai Bizottság, miután egy civil szervezet azért bukta a pályázatát, mert nem igazolta, kap-e támogatást külföldről

444.hu10 órája

Jelentős enyhülés kezdődik

koponyeg.hu11 órája

Bőven ezer alatt az új fertőzöttek száma Magyarországon

demokrata.hu12 órája

A Ford fejlesztésével nem fog bepárásodni a szélvédőnk

autopro.hu12 órája

11 ország, ahol még mindig nincs koronavírus

napmintnap.com14 órája

Mi történik 20 év után a napelemekkel?

alternativenergia.hu16 órája