Népszava: A koronás betegek közel harmada meghalt a Bajcsyban

Startlap - Startlap
A drasztikus halálozási rátát hozó intézmény egyik nővére azt mondta, gondok vannak a védőfelszerelések mennyiségével és minőségével. Esti hírösszefoglaló.

A koronás betegek közel harmada meghalt a Bajcsyban: “Fuldokolnak a koronavírusos betegek és fuldoklunk mi is”

A Népszava birtokába került egy irat, amelyből kiderül: drámai a koronavírusos betegek halálozási aránya a Bajcsy-Zsilinszky Kórházban. A fővárosi intézmény annak ellenére fogad vírusgyanús betegeket, hogy erre a módosított eljárásrend szerint nem lenne lehetősége. A kórház covidos osztályán dolgozói egyik nővér nyilatkozott a lapnak. Részletek itt.

Orbán Viktor arra számít, hogy május végén visszaadhatják a parlamentnek a járvány miatti különleges felhatalmazást

A kormányfő erről pénteken beszélt Belgrádban, az Aleksandar Vucic szerb államfővel folytatott megbeszélés utáni közös sajtótájékoztatón. Orbán Viktor azt is elmondta, hogy ezután mindenkinek lesz esélye bocsánatot kérni Magyarországtól. Részletek itt.

“Az nem fordulhat elő, hogy a többségnek idegennek kell éreznie magát a saját hazájában. Ez mégiscsak a bennszülöttek, vagyis a mi országunk” – mondta Orbán Viktor, és a gyöngyöspatai ítéletről beszélt

A miniszterelnök péntek reggeli szokásos rádióinterjújában több kedvenc témáját is elővette. Egy disznóvágásos hasonlattal értékelte Karácsony Gergely munkáját (diszkrét kacagás volt a válasz a riporter részéről), és beszélt arról az ítéletről, amit a Kúria a gyöngyöspatai szegregációs ügyben hozott. Ezenkívül egyebek mellett szóba került az iskolák újranyitásának kérdése, és kifejtette, hogyan fognak mindenkinek munkát adni. Ha érdekel, mi hangzott el a beszélgetés során, akkor ezt a cikket ajánljuk a figyelmedbe.

Az ügyészség döntött a rémhírterjesztés miatt bevitt ellenzéki aktivista ügyéről

A Gyulai járási Ügyészség elbírálta Csóka-Szűcs János panaszát, akit szerda hajnalban azért állított elő a rendőrség, mert egy zárt Facebook-csoportban azt írta, hogy “Gyulán is kiürítettek 1170 ágyat”. Kásler Miklós utasítása szerint tényleg 1200 ágyat kellett kiüríteni Gyulán. Részletek itt.

Nem akar beszélni a drogdíler, aki az ablakon kiugró fiút elláthatta kábítószerrel

A 24 éves M. C. Renátó megtagadta a vallomást a gyanúsítotti kihallgatás során. A fiatal férfit azzal gyanúsítják, hogy kábítószert adott azoknak a fiataloknak, akik közül az egyik kiugrott a II. kerületi Fő utca egyik lakásának második emeletről vasárnapra virradó éjjel. Részletek itt.

Székely zászlóra cserélte az EU-s lobogót a bátonyterenyei fideszes polgármester

Fotó: Francis Dean/Corbis via Getty Images

Nagy-Majdon József, a Nógrád megyei Bátonyterenye fideszes polgármestere a Facebookon tájékoztatott a cseréről, amelyekhez indoklást és előtte-utána fotókat is mellékelt. A bejegyzését erre a linkre kattintva nézheted meg.

Nagy változások lesznek a Balatonnál és augusztus 20-án: bemutatták az új komp terveit, és Európa legnagyobb tűzijátékával készülnek

Megvannak a Balatonon közlekedő új kompok látványos koncepciótervei: 2021-re európai színvonalú fejlesztéseket ígér a legnagyobb tavunkra a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója. Fotók és további részletek itt.

Nem ez az egyetlen dolog, amivel az MTÜ előrukkolt: az idei évtől új hagyományt teremtenének az államalapítás ünnepére, a terveik szerint Európa legnagyobb fény- és tűzijátékát fogják összehozni. Minderről bővebben ebből a cikkből tájékozódhatsz.

Hétvégére a gyalogosoké és a biciklistáké lesz a pesti alsó rakpart, de míg sétálni és tekerni szabad, több dolog tilos

Szombat hajnaltól lezárják a gépjárműforgalom elől a pesti alsó rakpartot, és átadják a gyalogosoknak meg a kerékpárosoknak. A terület használata során a koronavírus-járvány miatt meghozott általános szabályok mellett további előírásokat is be kell tartani, amelyeket ebben a cikkben ismertetnek.

Vegyi robbanás történt Olaszországban: teljes bezárkózásra szólította fel a lakosságot a velencei polgármester

Megszólaltak a vegyi veszélyre figyelmeztető szirénák, és otthonmaradásra, valamint az ablakok bezárására adott ki sürgős felszólítást Velence polgármestere, miután robbanás történt a szárazföldi Marghera egyik vegyigyárában pénteken. Az esetről ebben a cikkben találsz fényképes beszámolót.

Az amazóniai esőerdőből indulhat a következő járvány az ökológus szerint

Fotó: COLLART Hervé/Sygma via Getty Images

David Lapola, a Campinasi Egyetem trópusi esőerdők ökológiai átalakulását vizsgáló kutatója szerint az Amazonas-medence élővilágának pusztítása az emberi faj számára nemcsak a már közismert tényezők miatt jár veszéllyel, hanem járványügyi szempontból is komoly kockázatokat rejt. Lapola a HIV, az Ebola és a dengue-láz példájával támasztotta alá elméletét. A témáról itt írnak tovább.

Ez is érdekelhet

képcím

Orbán Viktor: Óriási pechünk van

képcím

Hivatalos: Erdogan nyerte a török elnökválasztást

képcím

Orbán Viktor köszönetet mondott az Európai Uniónak