Belföld 2020. május 15.

Hatalmas változások jönnek a Balatonnál - megmutatták az új komp terveit

Startlap Utazás Belföld 2020. május 15.
2021-re európai színvonalú fejlesztéseket ígér a magyar tengernél a Turisztikai Ügynökség.

Elkészültek a Balatonon közlekedő hajók koncepciótervei, így hamarosan indulhat a közbeszerzés melynek köszönhetően a Balatoni Hajózási Társaság európai színvonalú hajózási feladatokat láthat el. Egyebek mellett erről beszél legújabb podcastjában a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója.

Hamarosan megújul a szántód-tihanyi komp, lecserélik a teljes személyszállító és komphajóflottát, de személyszállító katamaránokat is használhatnak majd a Balatonra utazók és az ott élők – számolt be a tervekről az MTÜ vezérigazgatója.

Guller Zoltán elmondta, a hajók akadálymentesek, kerékpárszállításra is alkalmasak és klimatizáltak lesznek, várhatóan 2021 nyarára szállhatnak fel rá az utasok.

2021-re, de legkésőbb 2022-re meg fog újulni mind a két rév és a kikötő környéke is – ismertette a vezérigazgató, mire számíthatnak a közeli jövőben a Balatonra látogatók.

Guller arról is tájékoztatott, hogy az első kisméretű katamaránok alapvetően Balatonfüred, Keszthely és Siófok körzetében fognak közlekedni.

Íme a tervek:

Megérkeztek a BAHART új hajóflottájának prototípus tervei, elkészült a műszaki dokumentáció, és láthatjuk, hogyan fog kinézni az új komp, az új katamaránok és a BAHART zászlóshajója.

Az új komp:

Forrás: MTÜ

A katamarán:

Forrás: MTÜ

A BAHART zászlóshajója:

Forrás: MTÜ

A podcast, amely itt hallgatható meg, foglalkozik a voucherekkel, a foglalási adatokkal, és az újranyitás tapasztalataival is.

Keresés az oldalon