Nemzeti-baleset: Szász Júliát ismét kórházba szállították

Startlap - Startlap
A Semmelweis Egyetem közlése szerint a november elején, előadás közben súlyosan megsérült színésznő visszakerült a klinikára.

Mint korábban megírtuk, november 10-én súlyos baleset történt a Nemzeti Színházban. A Rómeó és Júlia előadás második felvonásában két színész, Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó a vasszerkezetre felépített díszlet felső emeletéről a mélybe zuhant.

Az előadás félbeszakadt, a súlyos sérülteket azonnal a Semmelweis Egyetem Traumatológiai Klinikájára szállították. Szerencsére pár nappal később először Szászi Júlia, majd Horváth Lajos Ottó is elhagyhatta a kórházat.

A Blikk hétfőn viszont arról számolt be, hogy a Semmelweis Egyetem közlése szerint Szászi Júlia visszakerült a klinikára. “A Nemzeti Színház művészének állapota stabil, de a kisebb mellkasi sérülése további orvosi beavatkozást igényelt. Várhatóan hamarosan elhagyhatja a Traumatológiai Klinikát” – írták a közleményben.

A balesetet követően Vidnyánszky Attila vezérigazgató elismerte a felelősségét, és beadta a felmondását, de azt Csák János miniszter nem fogadta el. 

A baleset körülményeit jelenleg a rendőrség és a Nemzeti Színház közösen vizsgálja.

Címlapkép: MTI/Soós Lajos

Ez is érdekelhet

képcím

Alföldi Róbert Vidnyánszky Attilának: Ez magyar? Ez gerinces?

képcím

Hiába várják, még mindig nem kaptak kártérítést a Nemzeti...

képcím

Vidnyánszky Attila: Tovább kell csinálnom