Nem sikerült felszámolni a ferihegyi poggyászmaffiát

Sokat szigordotak a belső ellenőrzések, de még így is nehéz fülön csípni a tolvajokat. Az első hat hónapban 21 embert fogtak el a hatóságok.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-09-23 11:01

Fotó: thinkstockphotos.com

Idén februárban kerültek ismét előtérbe a ferihegyi poggyász rakodók, ugyanis rossz bőröndöt piszkáltak meg: a WTA-világbajnok és Grand Slam-győztes teniszező, Babos Tímea poggyászát rámolták ki. Ez az eset, – bár a versenyzőt kellemetlenül érintette -, amiatt legalább jó volt, hogy ismét felhívta a figyelmet arra, a reptéren nincs minden rendben a földi személyzetnél. A történet kapcsán ugyanis kiderült, nem egyedi esetről van szó, az év elején tömegessé váltak a fosztogatások.

A reptéri beszámolók szerint azóta csökkent a hasonló történetek száma, mert lecserélték a rakodókat és a biztonsági személyzetet, s emellett szigorítottak az ellenőrzésen, amelyek gyakoribbá is váltak. Már mindenhol van kamera, és még a repülőgépek csomagtartójába is tesz a biztonsági személyzet a ki-, bepakolások során – számolt be a Napi.hu.

Ennek ellenére még mindig talál rést a pajzson a poggyászmaffia, de próbálkozásaik sok esetben kudarccal végződnek: 2018 első félévében 40 esetben indítottak el nyomozást, amelyek következtében 21 személyt állítottak elő. Így a legbiztosabb továbbra is az, ha figyelmebe vesszük a rendőrség tanácsát, és magunkkal visszük a fedélzetre a műszaki cikkeket, ékszereket, pénzt.

Mai nap hírei

Az M. Richárd-enigma

demokrata.hu4 órája

„Arról nem is álmodtunk, hogy anya emberek millióin fog segíteni!” – Születésnapi portré Karikó Katalinról

wmn.hu4 órája

Édesapja után koronavírusban hunyt el a neves magyar focista is

life.hu4 órája

Sorsdöntő év lehet az idei a földgáznak

tisztajovo.hu5 órája

Tiltólistára tette Amerika a Xiaomit

digitalhungary.hu6 órája

Híres emberek, akik régóta szinglik: és el is mondták, hogy miért

joy.hu15 órája

Megdőlt a hidegrekord és vasárnap még hidegebb jöhet!

agroinform.hu18 órája

Soha nem találnád ki, kivel élt George Clooney a leghosszabb ideig

unilife.hu19 órája