Nem mindegy, milyen maszkot hordunk – ezt mutatja a mikroszkóp

Startlap - Startlap
A nagyító alatt szembeötlő, hogy miért engednek át egyes elterjedt maszktípusok sokkal több részecskét, mint a profi szűrők. Hírösszefoglaló.

Nem mindegy, milyen maszkot hordunk – ezt mutatja a mikroszkóp

Vannak európai országok, ahol az utóbbi hetekben a magyar rendelkezésnél is szigorúbb szabályokat vezettek be, és az utcákon, köztereken is kötelező lett a maszk. A hatékonyabb védelmet nyújtó maszkok használata felé azonban nem igazán terelik az embereket, pedig egy, a 24.hu birtokába került tanulmány szabad szemmel is jól láthatóvá teszi a szűrőképességbeli különbséget. Ha érdekel, itt te is megnézheted.

A Fideszben már Áder utódján gondolkodnak

A Mandiner információi szerint a Fidesz vezetői már a 2022-es államfőválasztásra készülnek. A lap három nevet is megemlít mint Áder lehetséges utódját

Napokon belül egységessé válhatnak az uniós beutazási szabályok

Az uniós tagállamok jövő héten elfogadhatják a koronavírus-járvány terjedése érdekében bevezetett határátlépést szigorító tagállami intézkedések uniós összehangolását célzó, egységes utazási szabályokat rögzítő tervet, amiről itt olvashatsz bővebben.

Táppénzre menekül, aki teheti

Nagyon megnőtt az első félévben a kifizetett táppénzek összege, és könnyen lehet, hogy a munkanélküliek egy részét takarják a számok

Pikáns: Magyar György védi Simonka György feleségét

Simonka György (MTI Fotó: Rosta Tibor)

„Mielőtt azt gondolnánk, hogy a Simonka-per a NER-elitnek és a hatalmi, igazságszolgáltatási gépezetének a belügye, emeljük ki gyorsan, hogy a Simonka-házaspár két, a baloldalhoz, az Orbán-klán ellenzékéhez sorolt védőügyvédet választott a büntetőeljárásban.” Részletek.

Négy európai ország maradt, ahol még kézben tartják a járványt

Az európai járványvédelem (ECDC) négy országot nevezett meg Európában, ahol az adatok alapján (még) kontrolláltnak tekinthető a járványhelyzet. Ha kíváncsi vagy, köztük van-e Magyarország, ide kattints.

Milliókat köszönhet családja is a fideszes politikusnak

Witzmann Mihály volt az ötletgazdája a pályázatnak, amelyen rokonai is nyertek. Szerinte ezzel senkinek nem okoztak kárt. 

Szabadlábra helyezték a George Floyd nyakán térdelő rendőrt

Hennepin County Jail / AFP

Derek Chauvin ellen gondatlanságból elkövetett emberölés miatt emeltek vádat, óvadék fejében helyezték szabadlábra. Ebben a cikkben felidézik, mi vezetett a rendőri erőszak és a fajgyűlölet ellen szervezett tüntetéssorozathoz az Egyesült Államokban.

Trump: Isten áldása volt, hogy elkaptam a koronavírust

Azt állítja, ő javasolta az orvosoknak, hogy kezeljék a kísérleti gyógyszerrel, ami csodát tett, és most ingyen elérhetővé teszik a súlyos betegeknek. Az elnök a Fehér Ház kertjéből küldött videóüzenetet, hogy megmutassa, sikerült felépülnie a koronavírus-fertőzésből. A felvételt ezen a linken találod.

Nem tart sokáig a napfényes nyugalom

Fokozatosan mindenhol napsütés váltja az esőt csütörtökön. Néhány nap pihenőt követően nyugat felől romlik el ismét az idő. A részletes előrejelzést itt olvashatod el.

Ez is érdekelhet

képcím

Mi történt azóta, hogy Magyar Péter közzétette a hangfelvételt?

képcím

Hvg: Orbán lánya 600 ezres táskával a vállán találkozott...

képcím

Orbánt legkisebb lánya is elkísérte Donald Trumphoz