Nem megyünk suliba április 19-től! – üzent a diákmozgalom

Startlap - Startlap
Követeléssel fordult a tanulókat tömörítő szervezet a kormányhoz, a tervezett iskolai nyitással kapcsolatban. Esti hírösszefoglaló.

Diáklázadás: nem mennek suliba április 19-től

Az ADOM Diákmozgalom (az egykori Független Diákparlament) országos felhívást tett közzé, amelyben a jelenléti oktatás ellen nemcsak a diákok, de a szülők, tanárok együttműködését is kérte.  További részletek a kattintás után. 

Hello, Dictator! – magyarul is elérhető az Orbán-rendszerről szóló német dokumentumfilm

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A német-francia ARTE televízió által bemutatott film három hónapig készült: helyet kaptak benne a brüsszeli viták, a civiltörvénnyel szembeni tüntetések, a Soros elleni kampányok, a CEU elűzése, és még sok-sok minden más, ami az elmúlt években jellemezte az állampárt működését. Részletek

Gyurcsány Ferenc a parlamentben beszélt arról, hogy az apja többször is börtönben ült

Felszólalásában már előre jelezte: olyan mondanivalója van, ami biztosan botrányt fog kavarni. Hogy miért beszélt mégis arról, hogy édesapja többszörösen visszaeső bűnöző volt, az ide kattintva fog azonnal kiderülni

Megtriplázta aranytartalékait a Nemzeti Bank

Ezzel a lépéssel 2021 márciusára Magyarország az aranymegtakarítással bíró országok nemzetközi rangsorában a középmezőnyből annak felső harmadába lépett. Hogy most mennyi aranya is van hazánknak, arról ez a cikk számol be. 

Szabó Tímea: „Orbán elképesztően veszélyes játszmát folytat, hogy megint az eszement fociőrületének hódolhasson”

A Párbeszéd frakcióvezetője saját közösségi oldalán bírálta a miniszterelnök koronavírus-járvánnyal kapcsolatos bejelentéseit, intézkedéseit, mivel Szabó szerint nincs 2.5 millió oltással védett ember ma Magyarországon. Bővebben.

Búcsút intett az SZFE-nek az Európai Színházi Iskolák Szövetsége

Kizárta tagságából a Színház- és Filmművészeti Egyetemet az Európa: Színházi Iskolák és Akadémiák Szövetsége, az E: UTSA – adta hírül az egyesülés közleménye.  A szervezet indoklása ebben a cikkben olvasható

Egy kormánypárti Facebook-oldal egyetlenegy posztját 1,6 millió forintért hirdették

A reklámot az a Megafon Központ fizette, amelyet a  fideszes pénzből fenntartott Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója, Kovács István vezetésével állították fel tavaly, A kemény összegért fizetett hirdetésről itt lehet többet megtudni. 

Nem kapott széket Ursula von der Leyen Ankarában

Fotó: Thierry Monasse/Getty Images

A nemzetközi diplomáciában kínosnak számító jelenetre akkor került sor, amikor az Európai Unió két vezetője, Charles Michel (Európai Tanács elnöke) , valamint Ursula von der Leyen (Európai Bizottság elnöke) a török fővárosban leült tárgyalni Recep Tayyip Erdogannal.  Bővebben

Kiakadt a balassagyarmati gíroszos, amiért egy ismeretlen feljelentette a mentősöket – ingyen adja nekik az ételt

Az Országos Mentőszolgálat kedden közölte: valaki feljelentett húsvétkor egy mentőst, amiért egy budapesti, Szentendrei úti hamburgerezőnél elvitelre ételt vett magának és bajtársainak. Erre válaszul egy balassagyarmati gíroszos bejelentette, hogy minden szolgálatban lévő mentősnek ingyen ad egy gyrost. De mint kiderült, akciójával nem volt egyedül. Részletek.

Ez is érdekelhet

képcím

Választási vitát rendez a köztévé

képcím

A Bors közzétett egy OMSZ-jelentést Magyar Péterről - A hét...

képcím

Szabó Tímea arról beszélt, hogy megverték az aktivistáikat