Nem lesz több Pfizer-vakcina Magyarországon?

Startlap - Startlap
Egyetlen tagállamként utasítottuk el a közös uniós vakcinabeszerzést, és ezzel 19 milliót a legjobb oltóanyagból. Erre még a szakértők is azt mondják, hogy nem több trollkodásnál. A hivatalos álláspont a majdani hazai oltóanyaggal magyarázza a döntést, de valószínűbb, hogy a keleti oltások jelenthetik a magyar utat. Reggeli hírösszefoglaló.

Nem lesz több Pfizer-vakcina Magyarországon?

Egyetlen tagállamként utasítottuk el a közös uniós vakcinabeszerzést, és ezzel 19 milliót a legjobb oltóanyagból. Erre még a szakértők is azt mondják, hogy nem több trollkodásnál. A hivatalos álláspontban az inaktivált vírust tartalmazó majdnai hazai oltóanyaggal érvelnek, de valószínűbb, hogy a keleti oltások jelentik a magyar utat a járvány ellen. Bővebben.

Direkt36: Külföldi luxusszállodákban bérelt szobákat az Antall József Tudásközpont

Az állami milliárdokkal megtolt alapítvány belső dokumentumaiban számos megkérdőjelezhető költés szerepel.  Az alkalmazottakat sokszor alig tudták kifizetni, miközben Antal József fia, Antal Péter fizetése néhány év alatt több mint hatszorosára nőtt. A Miniszterelnökség vizsgálatot indít. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket nézd meg.

Durva nyilatkozatot íratnak alá az olimpikonokkal

Fotó: Cameron Spencer/Getty Images

A 2021-es tokiói játékok minden résztvevőjének szokatlan nyilatkozatot kell tudomásul vennie a pandémia miatt. Íme.

Már Mészáros Lőrinc öccséhez is ömlenek a milliárdok

Az egyre komolyabb állami megbízásokat megkaparintó cégei közül csak a négy legnagyobb több mint 14 milliárdos forgalmat csinált tavaly. Mészáros János munkásságáról és vállalkozásairól ebben a cikkben olvashatsz.

Németországba korlátozások nélkül utazhatunk, egy kivétellel

Attól függően, hogy mivel utazunk, a vasárnap életbe lépett új szabályok értelmében a Magyarországról Németországba tartók számára megszűntek a német beutazási korlátozások. Mit jelent ez a gyakorlatban? Innen kiderül.

Tartósan drága maradhat az eper

A magyar gyümölcsért jelenleg dupla annyit kell fizetnünk, mint az import eperért, hiába a szállítási költség. A cseresznyét illetően viszont van némi jó hír: a szezon végére jelentősen csökkenhetnek az árak. További információkért katt ide.

Agrárminiszter: Nem szorulunk rá a kukacevésre

Nagy István tárcája a magyar fogyasztók érdekében ellenzi a rovarfogyasztást, az EU engedélye ellenére is. Részletek itt.

Győrffy Balázs: A farkasok az emberre is veszélyt jelenthetnek

Fotó: Matt Cardy/Getty Images

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei gazdáknál tett látogatását követően számolt be arról, milyen károkat okozhat szerintük a farkasállomány. Videó.

A melegedés közeledik, de kánikulára még nem érdemes számítani

Napról napra magasabb lesz a hőmérséklet és a csapadék is csökken szerdától, a hétvége már igazi nyári hangulatban indul. A következő napok részletes időjárás-előrejelzése itt található.

Ez is érdekelhet

képcím

Ötven hókotró takarítja folyamatosan Budapest úthálózatát

képcím

Tíz százalékkal emelkedik az olimpiai és paralimpiai jutalom

képcím

Visszatér Hosszú Katinka és megcélozza a hatodik olimpiáját