Nem ítélhetnék életfogytiglanra a hatéves szekszárdi kislány gyilkosát

Startlap - Startlap
Unokatestvére végezhette ki a kis Leonettát.

Egy hatéves kislány hiányos ruházatú holttestére bukkantak pénteken Szekszárdon a Séd patak medrében. A rendőrök egy 19 éves férfit, a gyerek unokatestvérét gyanúsítják azzal, hogy egy vascsővel összeverve meggyilkolta, az elkövető részleges beismerő vallomást is tett.

A Tolna Megyei Főügyészség 2019. március 11-én indítványt tett a letartóztatására “tizennegyedik életévét be nem töltött, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés” gyanúja miatt.

A férfit a bíróság még 2017 őszén cselekvőképességét részlegesen korlátozó gondnokság alá helyezte.

A feltételezett elkövető az áldozattal és családjával lakott együtt. Péntek délután az udvarból elcsalta a kislányt és egy nagyobb tárggyal legalább 6 ütést mért a fejére. Holttestét hiányos ruházatban 18 óra 45 perckor találta meg a rendőrség a patak medrében.

 

Az ügyészség szerint megalapozottan feltételezhető, hogy a gyanúsított megszökne vagy bizonyítási eljárást nehezítené azzal, hogy valamilyen tárgyi bizonyítási eszközt elrejtene vagy tanúkat befolyásolna, illetve szabadlábon fennállna a bűnismétlés lehetősége is, ezért elrendelték a letartóztatását.

Az emberölés büntetési tétele 10 évtől 20 évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztés. Ebben az esetben azonban életfogytig tartó szabadságvesztés nem szabható ki, mivel a gyanúsított még nem töltötte be a 20. életévét – írja a Blikk.

Ez is érdekelhet

képcím

Megjelent a rendelet: ezek az idei ballagás és pótérettségi...

képcím

Koronavírus: egy halott férfiről készült fotó ábrázolja egy...

képcím

Órákat tölthetett meggyilkolt testvéreivel a hatéves győri...