Nem biztos, hogy július után azonnal megjön a pénzünk

Startlap - Startlap
Közel a Trump-Orbán-találkozó, feleségül vette testőrét a thai király, nagyot fejlődött az egészségügyünk, EP-mandátumot szerezhet a Momentum. Hírösszefoglaló.

Matolcsy üzent: nem biztos, hogy július után azonnal megjön a pénzünk

A kereskedelmi bankok aggódnak az Azonnali Fizetési Rendszer közelgő bevezetése miatt, mert még nem állnak készen az utalások elindítására és fogadására valós időben.  Ha tudni szeretnéd, hogy melyik az a bank, amelyik kifejezetten kérte az új rendszer bevezetésének elhalasztását, és hogy hogyan reagált az aggodalmakra a Magyar Nemzeti Bank, ebből a cikkből kiderül.

Történelmi kölcsönt fizetett vissza az Orbán-kormány

Régiós viszonylatban történelmi tettet hajtott végre az Orbán-kormány 2016-ban, amikor első közép-európai országként a kínai kötvénypiacra is belépett, a devizaadósságtól pedig mostanra sikerült is megszabadulni. Hogy pontosan mekkora összegről van szó, arról ebben a cikkben olvashatsz.

Orbán Viktort napokon belül fogadja Donald Trump

Orbán Viktor május közepén a Fehér Házba látogat, ahol Donald Trump amerikai elnök fogadja – értesült az Átlátszó két, egymástól független tengerentúli forrásból. 

MTI/EPA/Shawn Thew

Feleségül vette a testőrét a thai király

Néhány nappal megkoronázása előtt újraházasodott Maha Vadzsiralongkorn (X. Ráma) thai király, testőrségének helyettes parancsnokát, Szuthida Tidzsait véve feleségül – közölte a királyi udvar. A cikkből megtudhatod, hogyan zajlott a ceremónia a világ leggazdagabb királyi családjai közé tartozó thai uralkodóházban.

Felmérés: EP-mandátumot szerezhet a Momentum, a Jobbik nagyon visszaesett

A ZRI Závecz Research felmérése szerint a Momentum – LMP versenyfutásban most a Momentum áll jobban, ők szerezhetnek mandátumot. A Jobbik támogatottsága visszaesett. De mire számíthat a Fidesz? 

Van, amiben nagyot fejlődött az egészségügyünk

Végre egy jó hír az ellátórendszernek és a betegeknek is: 2010 előtt marginális szerep jutott ennek az ellátási formának, néhány év alatt azonban közel megduplázódott a beavatkozások száma.

Fotó: iStock

A 80-as évek óta nem kellett annyit várni egy új autóra, mint ma

A 10 legkedveltebb magyarországi új autó között csak kettő van, amelyik két-három hónapon belül biztosan átvehető, de könnyen bele lehet csúszni a több mint féléves várakozásba is.

Csütörtökön a napsütésé a főszerep, de ami hétvégén jön, abban nem lesz köszönet

A hétvégén jelentősen átalakul időjárásunk. Esőre, és a megszokottnál jóval hidegebbre kell számítani. Ennél is rosszabb hír, hogy a jövő hét sem kezdődik túl bíztatóan időjárási szempontból. A részletes előrejelzést itt találod.

Fotó: iStock

Ez is érdekelhet

képcím

Hivatalos: Erdogan nyerte a török elnökválasztást

képcím

Újabb fejlemény Gálvölgyi János állapotában - a hét fontosabb...

képcím

Orbán Viktor köszönetet mondott az Európai Uniónak