Kiemelt Hírek 2020. szeptember 17.

Nem azért van több fertőzött, mert több a teszt

Startlap Kiemelt Hírek 2020. szeptember 17.
Az operatív törzs által közölt adatok esetében egy "apró" részletet eddig nem hangsúlyoztak. Hírösszefoglaló.

Nem azért van több fertőzött, mert több a teszt

Az elmúlt hetekben a koronavírus körüli vitákban elég gyakran előkerülő magyarázat volt, hogy a járvány második hullámában azért tapasztalunk sokkal magasabb fertőzésszámot, mint tavasszal, “mert elkezdtek tesztelni”. A valóság viszont az, hogy hiába javasolták saját szakértői, az állam nem pörgette fel igazán a tesztelést. Az operatív törzs által közölt adatok esetében egy “apró” részletet eddig nem hangsúlyoztak, megteszi helyettük ez a cikk.

Bevezetik-e ismét a rendeleti kormányzást Orbán Viktor új taktikája mellett?

Minden adott ahhoz, hogy a tavaszihoz hasonló, vagy annál is rosszabb legyen a járványhelyzet. A kormány ugyanakkor más védekezést akar alkalmazni, mint fél éve.Ebben a cikkben annak járnak utána, hogy adottak-e a feltételei jelenleg a rendeleti kormányzásnak.

Fegyveres rablás volt a soproni Várkerületben, kocsiból lőttek üldözőikre a betörők

Getty Images

Négy embert vettek őrizetbe a rendőrök. A TEK-es akcióról készült videót itt nézheted meg.

Póta György: Ezek a gyerekek maradjanak otthon

A Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke szerint most a józan ész diktálta önkéntes szabályokat kellene a családoknak betartaniuk. Ha érdekelnek a részletek, ezt a cikket olvasd el.

Újabb állami gazdasági mentőcsomag születhet

Újra összeül a gazdaságvédelmi operatív törzs a koronavírus második hulláma által okozott gazdasági feladatok miatt. Részletek.

Csak a csoda segíthet megoldani a menekültkérdést

Az északi és déli tagállamok érdekei ugyanis alapvetően ellentétesek, és ott van még Közép-Európa teljes ellenállása

Ennyi törököt börtönöztek be 2019-ben Erdogan elnök megsértése miatt

Mustafa Kamaci / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Orbán illiberális példaképe nem tűri, hogy csúnyákat mondjanak róla. Döbbenetes számban ítélnek el a török bíróságok embereket Recep Tayyip Erdogan elnök megsértése miatt. A konkrét adatokért ide kattints.

Milliárdokért raktározza a lélegezetőgépeket a kormány

Raktárt építenek a lélegeztető-gépeknek. A létesítmény uniós pályázat keretein belül készülhet el, és uniós központi bázis is lenne. Részletek.

Minden hazai szülőnek küldenek fontos üzenetet

Stop Abúzus néven indult nagyszabású, több évre tervezett kampány Magyarországon. A projekt első témája a netes zaklatás, amiről itt olvashatsz bővebben.

Mutatjuk, milyen idő vár ránk a hidegfront után

Hidegfront vonul át felettünk, péntekre országszerte jelentősen visszaesik a nappali felmelegedés, azonban hamarosan újabb enyhülésre számíthatunk. A részletes előrejelzést itt találod.

Keresés az oldalon