Kiemelt Hírek 2018. április 23.

Nehéz helyzetbe került a beteg gyerekét nevelő apuka

Startlap Kiemelt Hírek 2018. április 23.
Sok gondja van Csupor Attilának, aki epilepsziával küzd, és úgy neveli gyermekeit.

Sok gonddal küzd a Ménfőcsanakon élő Csupor család – írja a kisalfold.hu. Csupor Attila ugyanis úgy neveli három fiát, hogy mellette epilepsziával küzd, ráadásul a gyermekek anyja fél évvel ezelőtt elhagyta őket. Attila és fiai, a 12 éves Ádám és a 14 éves ikrek, Dávid és Csaba decemberig 170 ezer forintból éltek, amiből csak a hitelek 110 ezer forintot tettek ki. Ezen felül kellett kigazdálkodniuk a rezsit és az iskoláztatás költségét is.

„Tartozás tartozás hátán, a lakásunkat mindenképpen el kell adnunk. Egyrészt, mert fenntartani sem tudjuk, másrészt, hogy kifizessük az édesanyának járó fele részt” – mondja Csupor Attila.

A legkisebb fiú, Ádám csak a bal szemére lát, jobb szemét egy daganat miatt el kellett távolítani. Bár a daganat jóindulatú, azt a bénulás veszélye miatt nem lehet eltávolítani. A fiúk egyébként nagyon jó tanulók, ráadásul Dávid és Csaba az ETO-ban kézilabdáznak, szép jövő előtt állnak.

Az apuka, aki a munkája mellett rendszeresen önkénteskedik, elárulta, a fiúk nem törtek össze az anyjuk távozásakor, hanem sokkal inkább megerősödtek. A családnak egy napi étkezésre kevesebb mint ezer forintja marad.

„A legjobb lenne, ha egy befektető venné meg a lakást, és akkor albérlőként maradhatnánk” – tette hozzá Csupor Attila.

Keresés az oldalon