Négyszer is beoltatta magát egy budapesti férfi

Startlap - Startlap
"Baromi kíváncsi voltam rá, hogy mi van akkor, ha elmegyek egy oltópontra 3. oltásért úgy, hogy már van 3. oltásom, és megpróbálok kapni még egyet." Délelőtti hírösszefoglaló.

MTI/Varga György

Négyszer is beoltatta magát egy budapesti férfi

“Baromi kíváncsi voltam rá, hogy mi van akkor, ha elmegyek egy oltópontra 3. oltásért úgy, hogy már van 3. oltásom, és megpróbálok kapni még egyet”

– fogalmazott a saját magán végrehajtott emberkísérletről beszámoló férfi, akinek hazudnia sem kellett az oltóponton. Mi történt? Innen kiderül.

Sok problémája volt a szakértőknek a keleti vakcinákkal: kiperelték a titkos dokumentumokat

Hosszú pereskedést követően a magyar hatóságok kénytelenek voltak kiadni az oltóanyagok engedélyeztetési eljárásához kapcsolódó anyagok egy részét, amelyek számos kellemetlen információt árulnak el a Szputnyik és a Sinopharm oltóanyagokról. Az iratokat számos helyen kitakarták, a Transparency International büntetőfeljelentést tett az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézettel szemben. Bővebben.

Füstölő, alkatrészhiányos kínai lélegeztetőgépekkel szenvedtek a kórházak: “Eladó nem vállalja a karbantartást”

“Az történt, hogy – kis túlzással – minden, amire valaki azt mondta, hogy lélegeztetőgép, az érkezett is az országba.”

Amikor tavaly májusban az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság zuglói épületében összegyűlt egy tucatnyi, lélegeztetőgépekre szakosodott cég vezetője, annyira durva hiányosságokat találtak, hogy sorra visszautasították a kormány felkérését az üzembe helyezésre. Egyikük még azon félelmét is megosztotta, mi lesz vele, ha egy beteg meghal – állítja a Direkt36 amely kórházi források, lélegeztetőgépekkel foglalkozó szakemberek és dokumentumok segítségével tárta fel, mi lett annak a 300 milliárd forintért vásárolt gépnek a sorsa, amelyeket teljesen indokolatlanul vásároltak fel rendkívül magas darabáron. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket nézd meg.

Mutatjuk, hogyan változik a legnépszerűbb élelmiszerboltok nyitvatartása karácsonykor

MTI Fotó Krizsán Csaba

Azt már a múlt héten jelezték, hogy szenteste napján a legtöbb helyen legfeljebb délig vásárolhatunk, de egyrészt vannak kivételek, másrészt mi a helyzet az év hátralévő részével? További információkért katt ide.

Koronavírus itthon: közel kétezer új fertőzöttet találtak a hétvégén

A legfrissebb, hivatalos magyar járványügyi statisztikákat erre a linkre kattintva találod.

Enrique Iglesias dobosa Budapestről posztolt

Meg nem erősített információk szerint a spanyol származású világsztár a Mészáros Csoport felcsúti karácsonyi rendezvényének sztárvendége volt. Részletek.

Úgy javult a munkaügyi statisztika, hogy előre szóltak, kit és mikor ellenőriznek

És valójában így is alig faragtak a számokon: míg tavaly az ellenőrzött munkáltatók 70 százalékánál, idén 68 százalékánál találtak jogsértéseket. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium “újító”, illetve “kísérleti” jellegű új módszereinek azonban bevallottan nem a csalók lebuktatása a célja. Bővebben.

Putyin visszatolná a nyugati katonákat a hidegháborús határok mögé

Denis Balibouse PoolKeystone via Getty Images

Az orosz külügyminisztérium a Szovjetunió bukásának 30. évfordulójához közeledve nyilvánosságra hozott két szerződéstervezetet, amelyeket az USA-val és a NATO-val kötnének meg, a hosszú távú béke érdekében. Ebben egy új demarkációs vonal kialakításáról van szó, amely semleges zónává minősítené vissza a hidegháború óta csatlakozott NATO-tagokat. Moszkva irreális ajánlata mögött más célok állnak. Részletek.

Időjárási fordulat érkezik a hétvégén

Nem sok maradt hátra a kifejezetten téli időjárásból, péntektől erőteljes melegedés veszi kezdetét és megnövekszik a csapadékmennyiség. A következő napok előrejelzése itt olvasható.

Ez is érdekelhet

képcím

Mi így várjuk a Mikulást! - Fotópályázat óvodáknak

képcím

Putyin utasítást adott hiperszonikus fegyverekkel felszerelt harci...

képcím

Putyin Orbán Viktort dicsérte egy tévécsatornának