Navracsics Tibor: A gyermekvédelmi törvénynek semmi köze a befagyasztott EU-pénzekhez

Startlap - Startlap
Orbán Viktor új uniós minisztere szerint hiba volt kilépni a Néppártból, a helyreállítási pénzekről pedig még idén meg kell állapodni. Délelőtti hírösszefoglaló.

Navracsics Tibor: A gyermekvédelmi törvénynek semmi köze a befagyasztott EU-pénzekhez

Még idén meg kell állapodni az EU-val a helyreállítási pénzekről, a Fidesz kilépése a Néppártból pedig hiba volt – fejtette ki az uniós források felhasználásáért és területfejlesztésért felelős miniszter. Navracsics Tibor gondolatai itt olvashatók.

Csak a számláin több mint egymilliárd forintot tart az új honvédelmi miniszter

Nyilvánossá vált az ötödik Fidesz-kormány három új miniszterének vagyonnyilatkozata. Szalay-Bobrovniczky Kristóf, Csák János és Nagy Márton mind jól állnak anyagilag, ugyanakkor Szalay-Bobrovniczky magasan a leggazdagabb, nemcsak pénzeszközeit, de ingatlanvagyonát tekintve is. Részletek.

Egyre durvább a büntetés, amely a csokosokat fenyegeti

A kamatemelések hatására hónapról hónapra drágábbá válik a két legnépszerűbb állami családtámogatás feltételeként vállalt gyermekszám nem teljesítése. A babaváró büntetőkamatával jelenleg személyi kölcsönt is fel lehet venni, az elmaradt gyerek miatti büntetést a csokosok részére már a legdrágább hitelkártya tartozások költségeivel számolják. Részletek.

“Az egész ország sorsa Donyeckben dől el” – 350 ezer embert szólított fel evakuálásra a donyecki kormányzó

Scott Olson/Getty Images

A brit hírszerzés szerint a donyecki Szlovjanszkért vívott csata lesz a következő kulcsfontosságú ütközet, Putyin luhanszki győzelmének kihirdetését követően tömeges evakuálást sürgetnek a régióban, ahol az ukránok új védelmi vonalakba rendeződtek. Kövér László “kiprovokált háborúnak” nevezte az orosz offenzívát. Az orosz-ukrán háború eseményei percről percre.

Kövér László: Ezek sátánisták

Gyurcsány Ferenccel közös pápai gyermekkoráról, a rendszerváltásról, az ősfideszes időkről nosztalgiázott legfrissebb interjújában a házelnök. Kövér László Gyurcsánynak jókívánságait küldte, és szóba került Soros György, a foci, de még az is, hogy miért nem hosszú már a haja. A beszélgetés legjobb részeit ebben a cikkben idézik.

Szijjártó Péter a CNN nézőinek is elmagyarázta, hogy az anya férfi, az apa nő

Christiane Amanpour kérdezte a magyar külügyminisztert az uniós olajembargóról, Orbán illiberális demokráciájáról és Putyin-pártinak tűnő lépéseiről, az azonos nemű párok örökbefogadásának betiltásáról, meg arról, miért van az, hogy Szijjártó Péter főleg a fehér, keresztény ukrán menekülteket szeretné befogadni Magyarországra. Bővebben.

A Jobbik külön indul az EP-választáson

A Jobbik az egyedüli párt, amely az EU alapító atyáinak gondolataihoz és eszmeiségéhez szeretne visszatérni

– jelentette ki a párt frissen megválasztott elnöke. Gyöngyösi Márton interjúban beszélt a Jobbik jövőjéről és az elmúlt néhány hét történéseiről. Bővebben.

142 éves erdő lángolt a Bükkben

A Jávorkút és Lillafüred között pénteki tűzeset után néhány nappal ismét erdőtűzről tájékoztatott a Bükki Nemzeti Park Igazgatósága. Ezúttal ráadásul egy értékes, fokozottan védett természeti területen csaptak fel a lángok. További információkért katt ide.

Felfrissítő, hűs hajnalok érkeznek

MTI Fotó: Balogh Zoltán

A hét vége felé már akár 10 fok alá is lecsökkenhet a hőmérséklet éjszakánként, ami jelentős változás az eddigi, múlni nem akaró forrósághoz képest. A következő napok időjárás-előrejelzése itt olvasható.

(Címlapkép: Dursun Aydemir/Anadolu Agency/Getty Images)

Ez is érdekelhet

képcím

Mi történt azóta, hogy Magyar Péter közzétette a hangfelvételt?

képcím

Sulyok Tamás kitűzte a 2024-es választások időpontját

képcím

Biogolyóstoll, fideszes pártkatona - ellenzéki reakciók Sulyok...