Kiemelt Hírek 2018. június 20.

Nagyot bukhatunk, ha bankkártyával fizetünk a nyaraláson

Startlap Kiemelt Hírek 2018. június 20.
Három és fél éves mélypontra süllyedt a forint, kedden már 325 felett is járt a magyar fizetőeszköz értéke az euróval szemben. Szakértők szerint ilyen rossz árfolyam esetén érdemes készpénzzel vásárolnunk a külföldi utak során.

Drámaian gyengült a forint az euróval szemben, a magyar fizetőeszköz kedden az idei leggyengébb árfolyamára süllyedt, ami egyúttal a három és fél éves mélypontja is az uniós valutával szemben – tájékoztatott az atv.hu. Ez pedig a nyáriszünet miatt különösképpen aktuális téma, hiszen rengetegen mennek nyaralni ebben az időszakban. Az utazók pedig csak abban az esetben nem fizetnek rá erre a helyzetre, ha valamelyik utazási irodán keresztül intézték a nyaralást. Az előre lekötött, és sokszor kifizetett utakkal ugyanis könnyebb tervezni, az utazásszervezők pedig egyelőre – az árfolyamtól függetlenül – nem emelik az árakat.

Bakó Balázs, a Magyar Utazási Irodák Szövetségének helyettes szóvivője az ATV Híradójának elmondta, hogy a jogszabályok értelmében az utazási irodák az utazás megkezdéséhez képesti 20 napon belül már nem emelhetnek részvételi díjat. Illetve ha azt megelőzően 8 százalékot meghaladja az emelés, akkor az utasok kötbér és indoklás nélkül elállhatnak.

Az árfolyam kérdés kapcsán Lovas Judit, az enpenzem.hu főszerkesztője arról adott tájékoztatást a híradóban, hogy míg korábban célszerűbb volt bankkártyával fizetni az európai nyaralóhelyeken, most akkor járunk a legjobban, ha lehetőleg pénzváltóknál, és előre váltunk valutát.

A Porfolio elemzője szerint a Magyar Nemzeti Bank kamatdöntésről szóló első közleménye után a forint 325 fölé is gyengült az euróval szemben, majd miután megnyugtató üzenetek érkeztek jegybanktól, a magyar fizetőeszköznek sikerült 323-ig visszaerősödnie.

Keresés az oldalon