Nagy a gond a Péterfyben: 84 orvosánál betelt a pohár

Startlap - Startlap
Nagyon félnek az ukrán vendégmunkásoktól Fehérváron, Kúria: Tiborcz István nem közszereplő, óriási összeget rejtegetnek otthon a magyarok. Heti hírösszefoglaló.

Nagy a gond a Péterfyben: 84 orvosánál betelt a pohár

A baleseti sebészek hiába kérték többször is a kórház illetékeseit a bérfeszültségek rendezésére, illetve az intézményben uralkodó elkeserítő állapotok felszámolására, az igazgatóság mindannyiszor figyelmen kívül hagyta ezeket. A kórház 84 szakorvosának azonban elege lett, és drasztikus döntésre szánták el magukat.

Nagyon félnek az ukrán vendégmunkásoktól Fehérváron

Székesfehérvár Feketehegy-Szárazrét városrészében már épül a munkásszálló, de az ott lakók rettegnek a beköltöző ukrán vendégmunkásoktól.Itt tudod megtekinteni  miként is szabadultak el az indulatok az ügyben szervezett lakossági fórumon, ahol több párt is képviseltette magát.

Vége a rendezvényeknek a piacokon, hogy ne beszélgethessenek politikáról az emberek

Több éve szervez közösségi programokat a Rákóczi téri Vásárcsarnokban a Mindspace nevű nonprofit szervezet. Egyebek közt reggeliket, kiállításokat, sőt még növénycserét is. A Mindspace a napokban a Facebook-oldalán jelezte, hogy a piac visszavonta a rendezvényekre kiadott engedélyüket. Az ügyben a Fővárosi Önkormányzat Csarnok és Piac Igazgatósága is megszólalt, amiből kiderült, hogy a programok törlését egészen elképesztő dologgal indokolják.

Hivatalos: soha nem látott mértékben növekedett a magyar átlagkereset

A szakértők azt mondják, nem véletlen, hogy az elmúlt esztendőkben ekkorát emelkedtek a bérek. Nemcsak a gazdasági növekedésnek van mindebben szerepe, hanem számos olyan tényezőnek is, amiről nem is hinnénk, hogy komoly befolyással bír a fizetésekre.

Hogy hivatalosan is milyen nagy már a magyar átlagkereset, arról itt olvashatsz.

Óriási összeget rejtegetnek otthon a magyarok

A KSH adatai szerint tavaly történelmi rekordot ért el a lakosság által felhalmozott készpénz összege. A legtöbben szükség esetére otthon tartják megtakarításaikat, vagy éppen keveslik a félretett pénzüket ahhoz, hogy befektessék azt.

Szijjártó: Trump látogatásra hívta Orbán Viktort

Komoly jelentősége lesz a kormányfő washingtoni munkalátogatásának, amelynek során Donald Trump amerikai elnök fogadja őt – jelentette ki csütörtöki brüsszeli sajtótájékoztatóján Szijjártó Péter.

Arról, hogy pontosan mikor találkozik a magyar miniszterelnök az Egyesült Államok vezetőjével, és miről is fognak tárgyalni, ide kattintva tudhatsz meg többet.

Kúria: Tiborcz István nem közszereplő

Jelentősen megnehezítheti a magyar újságírók munkáját a miniszterelnök vejével kapcsolatos ítélet, amely tulajdonképpen azt mondja ki, hogy a sajtó nem rohanhat oda Tiborcz Istvánhoz az utcán, hogy a vagyonosodásáról kérdezze, és adhatja le az erről készült felvételt, azaz gyakorlatilag nem lehet kérdezni a vagyonáról Tiborcz Istvánt.

Ez is érdekelhet

képcím

Béremelés: 18 százalékkal kaphatnak többet az ápolók

képcím

Képeken a hét kiemelkedő hírei

képcím

Közzétették III. Károly első hivatalos portréját királyként