Kiemelt Hírek 2020. november 12.

Mutatjuk a megyei koronavírus-adatokat: Győr-Moson-Sopronban a legdurvább a helyzet

Startlap Kiemelt Hírek 2020. november 12.
A hivatalos adatközlés csapnivaló, mégis jól közelítő térképet rajzolhatunk az egyes megyék vírushelyzetéről. A kórházba kerülő koronások száma gyorsabban nő annál, ahogy azt az operatív törzs tájékoztatása alapján gondolnánk. Reggeli hírösszefoglaló.

Mutatjuk a megyei koronavírus-adatokat: Győr-Moson-Sopronban a legdurvább a helyzet

A járvány első és második hullámának lefutásában, körülményeiben nem sok dolog közös, de az egyik ilyen a hiányos, elhibázott adatszolgáltatás. A hivatalos források ugyan nem hoznak nyilvánosságra normális megyei adatokat, mégis jól közelítő térképet rajzolhatunk az egyes megyék vírushelyzetéről anélkül is, hogy az állami szervek ezt megkönnyítenék. Ebben a cikkben a megyei adatokon túl egyéb statisztikákat is értelmeznek, így megtudhatjuk például, hogy a kórházba kerülő koronások száma gyorsabban nő annál, ahogy azt az operatív törzs tájékoztatása alapján gondolnánk.

Müler Cecília utasította az összes kórházat: a haldokló koronások mellé is bemehet a hozzátartozó

Törvényellenesen kezelik a koronavírusban szenvedők jogait, amit a számos beérkező panasz is mutat – derült ki Müller Cecília kiszivárgott kórházi körleveléből. Az országos tiszti főorvos nemcsak a végstádiumú fertőzöttek, hanem több egyéb esetre nézve is látogatók beengedésére kötelezi a kórházakat. Bővebben.

Hihetetlen látványt nyújtott Budapest a kijárási tilalom életbelépésekor

Mintha csak egy filmforgatásra ürítették volna ki a várost, a még késő éjjel is némileg forgalmas Széll Kálmán tér és a Nagykörút úgy kongott az ürességtől. Erre a linkre kattintva egy rakás olyan képet találsz, amelyek a város különböző nagy csomópontjainál készültek szerda este, általában pontban 8 órakor, vagyis abban a pillanatban, amikor életbe lépett a kijárási tilalom.

A veszélyhelyzetre átírta a távmunka szabályait a kormány

Fotó: Miguel Pereira/Getty Images

A szerda éjszaka megjelent Magyar Közlönyben közzétett rendelet a munkavédelmi előírásokba, valamint a távmunka miatt adott költségtérítés elszámolásába nyúl bele. Részletek itt.

Közel 1,2 millió magyar él a szegénységi küszöb alatt

Megjelent Központi Statisztikai Hivatal legfrisebb kiadványa a magyarországi háztartások életszínvonaláról. A szegénységi küszöb alatt élők aránya tavaly 1 millió 169 ezer embert érintett, amely szám 17 ezerrel kevesebb a 2018-as adatoknál. Ezenkívül is történtek pozitív változások, viszont további mintegy 1 millió fő él szegénységben, illetve veszélyben, és fokozódtak az országos különbségek. Kiket érint leginkább a szegénység kockázata? Erről szól ez a cikk.

Három évet ült a sátoraljaújhelyi fegyházban egy olyan gyilkosságért, amit el sem követett

A megismételt eljárásban a Debreceni Törvényszék felmentette a 81 éves nő kirablásáért és brutális meggyilkolásáért első fokon 18 év fegyházra ítélt Csendi Tibort. Csendi hiába kapott kártérítést, ebből egy forintot sem fog látni. Bővebben.

Egyetlen, közös listára tereli a Fidesz az ellenzéket

Míg az életünket alapjaiban megváltoztató új járványellenes intézkedésekről a legutolsó pillanatban rendelkezett a parlament, arra jutott idő idő a szerdára virradó éjszaka, hogy beterjesszék a választási törvény módosítását, az ellenzék megkérdezése nélkül. Az újdonságok leglátványosabb része, hogy nehezebb lesz listát állítani, plusz rengeteg apróbb, technikai változtatás érkezhet. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Közös európai sarcok jönnek, az internetadót (sem) ússzuk már meg

A frissen felvett közös európai hitel bőségess forrásokat biztosít a következő két évre, ugyanakkor közös adózást is követel. A közterhekben mindenki érintett lesz a kereskedelemtől kezdve a mobilszolgáltatókon át a bankokig. További információkért kattints ide.

Donald Trumpék sorra adják be a nyerhetetlen pereket röhejes bizonyítékokra hivatkozva, de a győzelem helyett valami más a céljuk, és úgy tűnik, sikeresek

Fotó: Chris Kleponis/CNP/Bloomberg via Getty Image

Az USA elnöke továbbra sem fogadja el a választási vereségét, széleskörő választási csalást emleget, szürreális érvekre alapozva egymás után indította a pereket a Bidennek kedvező államokban. Ezeket az érintett bírók egymás után utasították el, de ez még Donald Trump embereit sem érdekli, ugyanis az elnöknek egyéb szándéka van. Minderről bővebben itt olvashatsz.

Futószalagon érkeznek az egyhangú napok

Egy anticiklon hatására egészen a hét végéig nem sok változás történik a borongós köd tekintetében. A következő napok részletes időjárás-előrejelzése itt található.

Keresés az oldalon