Munkahelyén halálra verték, feleségének azt mondták, Jánosnak csak aludnia kell egyet, mert sokat ivott

Startlap - Startlap
Az áldozat hosszú órákon keresztül nem kapott megfelelő orvosi ellátást kollégái miatt.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség halált okozó testi sértés miatt emelt vádat egy 51 éves ellen férfi , aki tavaly novemberben úgy meglökte kollégáját egy szóváltás után, hogy végül halálosnak bizonyuló koponyasérülést szenvedett. Az ügynek három másik vádlottja is van, három munkatárs, akiket segítségnyújtás elmulasztásával vádolnak. Az esés következtében eszméletlenné vált Jánost ugyanis az eset után több órával szállították haza, ahol csak annyit mondtak feleségének, hogy férje túl sokat ivott – írja a 24.hu.

A tiszaalpári áldozat egy helyi festőműhelyben dolgozott, ahol az 51 éves vádlottal italozott délután. A vádlott este nyolc körül összeveszett az Jánossal, akit ököllel megütött, mire a férfi eszméletlenül a padlóra zuhant. Az esetről két másik kolléga is értesült, akik nem hívtak segítséget. A férfiak vizet locsolva próbálták magához téríteni munkatársukat, majd miután ez nem sikerült, kivitték őt az udvarra, hátha a hidegtől felébred. Ekkor már a biztonsági őr is megtudta, hogy kollégája bántalmazás következtében eszméletlenül fekszik, ennek ellenére visszament a portára.

János és családja. (Fotó: RTL Klub)

Két vádlott este 10 körül egy kézikocsiban kitolta Jánost az üzemből, majd autóval hazaszállították, és feleségének, Vilmának azt mondták, a férfi “kiütötte magát”. Vilma megkérte a férfiakat, hogy segítsenek becipelni férjét a lakásba, majd ő is hideg vízzel próbálta ébresztgetni párját, aki semmire sem reagált. A két kolléga továbbra sem vallotta be az igazat, és annyit mondtak, hogy Jánosnak egy kiadós alvásra van szüksége csupán.

János felesége, Vilma. (Fotó: RTL Klub)

Több vizsgálat és hosszas várakozás után a kecskeméti kórház sürgősségi osztályán végül közölték, hogy Jánosnak életmentő műtétre van szüksége, mert súlyos koponyasérülés következtében egy ökölnyi vérömleny alakult ki a fejében, ami elnyomja az agytörzsét.

Az áldozat hónapokon át tartó kóma után, több műtéti beavatkozás ellenére elhunyt. Az ügyészség szerint a Jánosra ököllel lesújtó férfinak számolnia kellett azzal, hogy a betonra zuhanó társa halálos sérülést szenvedett, a három másik vádlott pedig szintén tudhatta, hogy kollégájuknak orvosra van szüksége. Az ügyet a Kecskeméti Törvényszéken fogják tárgyalni.

Ez is érdekelhet

képcím

Négy fiatal halt meg a tapolcai vonatbalesetben

képcím

Tényleg olcsóbb a Lidl külföldön? A válasz kicsit meglepő és...

képcím

Koronavírus: világszerte második napja dől meg az új...