Kiemelt Hírek 2021. május 25.

Müller Cecília: Magyarországon nem volt ellátatlan beteg, nem feküdt senki a kórházak folyosóin

Startlap Kiemelt Hírek 2021. május 25.
Az országos tiszti főorvos kedden a Tolna megyei Faddon, a Magyar Honvédség oltóbuszának érkezése alkalmából dicsérte a magyarországi vakcinációt, egészségügyet, a "félelmetes gyorsasággal" kifejlesztett magyar gyógyszereket, és a magyar oltóanyaggyár tervét éltette. Esti hírösszefoglaló.

Müller Cecília: Magyarországon nem volt ellátatlan beteg, nem feküdt senki a kórházak folyosóin

Az országos tiszti főorvos kedden a Tolna megyei Faddon, a Magyar Honvédség oltóbuszának érkezése alkalmából dicsérte a magyarországi vakcinációt, egészségügyet, a “félelmetes gyorsasággal” kifejlesztett magyar gyógyszereket, és a magyar oltóanyaggyár tervét éltette. Bővebben.

Jakab Péter nem tudott a múlt heti 10 milliós incidensről beszélni, mert Kövér László megint elvette a szót

Amint rátért a múlt heti plenáris ülésen történtekre, amelynek során Jakab Péter leficsúrozta a házelnököt, aki ezért 9,6 millió forint büntetést szabott ki, Kövér László ismét rendreutasította, majd kikapcsolata a mikrofonját. A jelenetről készült videó itt látható.

A DK is tudott Borkai szexvideójáról a nagy leleplezés előtt

Tanúvallomások szerint Borkai Zsolt DK-s kihívójának próbálták eladni a kompromittáló jachtos felvételt az önkormányzati választás előtt. Végéhez írt a hvg.hu cikksorozata, amelyben a rendőrségi nyomozás anyagai alapján tárják fel az egykori győri polgármester és Az ördög ügyvédje oldal sztoriját. Bővebben.

Révész Máriusz: Nincs még egy ilyen kaotikus iskolarendszer Európában, mint a magyar

MTI/Varga György

A fideszes kormánybiztos, aki Hoffmann Rózsa megjelenéséig foglalkozott oktatáspolitikával, a Partizánnak adott interjújában szokatlan kritikával beszélt a magyar oktatási rendszerről. Révész a tanári fizetések emelését sürgeti, a rendszerváltás legnagyobb tévedésének nevezte az iskolarendszer átalakítását, szót ejtett a PISA-eredményekről és a politikusok elitiskolába járó gyerekeiről. Videó és további részletek itt.

Saját cégétől vett lakásokat Dunakeszi polgármestere

Dióssi Csaba a vállalkozás vezetőjeként felhúzta a tízlakásos társasházat, majd a cégből kiszállt, és felvette a CSOK-ot. Bővebben.

Több mint hetven kutya bénult le Hajdú-Bihar megyében egy titokzatos betegség miatt

A hátsó végtagi bénulásos eseteket 8 megyei településről jelentették.Mindegyik kutya nyers csirkét kapott enni, mielőtt jelentkeztek a tünetek. Részletek itt.

450 ezer ember kap levelet a NAV-tól

MTVA/Bizományosi: Róka László

Érkeznek az adószámla-kivonatok mindazoknak, akik ötezer forintnál több tartozást, vagy ezer forintnál nagyobb túlfizetést halmoztak fel. További információkért katt ide.

Videón, ahogy egy biciklis menekül a rendőrök elől Siófokon

A kerékpáros hétfő délelőtt szabálytalanul hajtott az úttestre, és a rendőrök felszólítására nem állt meg. Végül drónnal kapták el, és kiderült, hogy nem a közlekedésrendészeti szabályszegés az egyetlen bűne. Íme a felvétel.

Hack Péter: Polgárháborús helyzetet idézhet elő, ha nem lesz meg a kétharmad

A büntetőjogászként végzett egykori SZDSZ-alapító szerint az ellenzéknek is megvan az esélye a kétharmadra, azonban egy feles többséggel elindított alkotmányozás és az elmúlt 12 év jogrendszerének semmissé nyilvánítása egy sor kellemetlen kérdést vet fel. Ilyen például az ítéletek érvényessége, Karácsony Gergely városvezetői pozíciójának legitimitása, de arra sem árt gondolni, hogy a köztársasági elnöknek alá kell írnia a törvényeket. Hack Péter gondolatait ebben a cikkben olvashatod.

Keresés az oldalon