Müller Cecília: két új vakcina behozatalát engedélyezték

Startlap - Startlap
A magyar gyógyszerhatóság engedélyezte a Cansino és a Covishield vakcina behozatalát. Az operatív törzs hétfői tájékoztatója.

Kiss Róbert a tájékoztató elején elmondta, hogy március 29-ig hatályban maradnak a jelenlegi korlátozások.  A rendőr alezredes továbbá arról tájékoztatott, az operatív törzs semmilyen döntést nem hozott azzal kapcsolatban, hogy egyes vállalatok, mint például az Auchan dolgozói soron kívüli oltáshoz juthatnak, ezeket a híreket valótlan tartalmúnak nevezte.

Az előző hétvégéhez képest jelentősen több szabályszegés történt, 1950-en nem viseltek maszkot.

Müller Cecília ismertette az aktuális járványügyi adatokat. Az országos tisztifőorvos hangsúlyozta a védőoltások fontosságát, elmondta, nagy lehetőség számunkra az, hogy többféle vakcina áll rendelkezésünkre. A lakosság jelenleg 16 százaléka legalább a védőoltás első adagját megkapta már, ez jó hír, ugyanakkor ennek a százaléknak sokkal magasabbnak kell lennie ahhoz, hogy megküzdjünk a járvánnyal.

A tegnap késő esti órákban 250 ezer Szputnyik V vakcina érkezett Magyarországra. Az oltakozási kedv folyamatosan nő – mondta Müller Cecília.

Arról is tájékoztatott, hogy

az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet engedélyezte további két vakcina behozatalát, ezek a CanSino, és Covishield oltóanyagok, mindkét vektoralapú vakcina,

utóbbi hasonlít az AstraZenecához.

Az elmúlt hétvégén mért szennyvíz-vizsgálatok stagnálást mutatnak, ez jó hír, a szakemberek bizakodóak.

További részletek a tájékoztatóról itt.

Ez is érdekelhet

képcím

Szelimnek hívják 2022 első magyar újszülöttjét

képcím

Megszólalt Szilágyi Liliána apja

képcím

Borkai Zsolt cáfolta az öngyilkosságról szóló hírt