Müller Cecília: a járvány felszálló szakaszában vagyunk

Az idősek is bevonódtak a második hullámba, és jelenleg 21 óvodában, 5 iskolában van rendkívüli oktatási szünet. Az operatív törzs hétfői tájékoztatója.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2020-10-05 11:52

Müller Cecília országos tisztifőorvos az operatív törzs hétfői tájékoztatóján.

Az országos tisztifőorvos az aktuális járványügyi adatok ismertetésével kezdte az operatív törzs hétfői tájékoztatóját, Müller Cecília elmondta, továbbra is a járvány felszálló szakaszában vagyunk, és sajnos az idősebb korosztály is bevonódott a második hullámba. Európa szerte és nemzetközi szinten is növekszik a fertőzöttek száma. 

Elhangzott, hogy igyekeznek itthon a koronavírusos betegeket koncentráltan ellátni. Müller Cecília emlékeztetett arra, hogy elfogadta a kormány a Magyar Orvosi Kamara (MOK) által előterjesztett, soha korábban nem látott méretű béremelést tartalmazó javaslatot, növelik az orvosok fizetését, ezzel is szeretnének köszönetet mondani az ellátó személyzetnek, az egészségügyi dolgozóknak, akiknek nemcsak többletfeladataik vannak, de előfordul, hogy a szokásos munkahelyüktől távolabb kell dolgozniuk, egy másik kórházban. 

Jelenleg 21 óvodában, 5 iskolában rendelt el rendkívüli oktatási szünetet az operatív törzs, 64 osztályban és 4 teljes iskolánál pedig digitális munkarendet határoztak meg, ezek az adatok kedvezőbbek a múlt hetinél.

Kiss Róbert rendőr alezredes tájékoztatott az elmúlt napok intézkedéseiről és elmondta, hogy egy negatív PCR-teszt esetén a V4-es országokból Magyarországon szállást foglalók mentesülnek a karanténkötelezettség alól.

Az újságírói kérdésekre adott válaszok  között elhangzott, hogy nem veszélyes, ha valaki koronavírusosként oltatja be magát influenzaoltással, és Müller Cecília javasolja, hogy a szabadtéri piacokon is hordjanak az emberek maszkot.

További részletek itt.

Mai nap hírei

A Kuka készíti a Volkswagen elektromos kisbuszának gyártósorát

autopro.hu3 órája

Különleges mobilok jöhetnek a Samsungtól

gsmring.hu14 órája

Nagy mobilos tervek a Microsofttól

itbusiness.hu15 órája

Mikor és kinek lehet hasznos a nappali szundítás?

szimpatika.hu17 órája

Szoboszlait Beckhamhez hasonlítva méltatja a világ leghitelesebb sportlapja

eurosport.hosszabbitas.hu18 órája

Kálmán Olga: Mentsük meg a karácsonyt!

demokrata.hu19 órája

Egy lány kipróbálta: 3 hónapig nem evett cukrot, tejterméket és glutént – ez lett az eredmény

joy.hu19 órája

Demeter Szilárdot bocsánatkérésre szólítja fel a Szépírók Társasága

konyvesmagazin.hu19 órája