Mostantól az OGYÉI szakmai vizsgálata nélkül is engedélyezhet vakcinát a kormány

Startlap - Startlap
Megjelent az új kormányrendelet, amelyben több fontos szabályt kikötnek, nem kaphat zöld lámpát akármilyen szer. Reggeli hírösszefoglaló.

Mostantól az OGYÉI szakmai vizsgálata nélkül is engedélyezhet vakcinát a kormány

Megjelentek a Magyar Közlönyben a vakcinaengedélyeztetésre vonatkozó új kormányrendeletek, amelynek értelmében az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet közreműködésére nincs szükség gyógyszerek és oltóanyagok forgalomba hozásához. Ugyanakkor a szöveg több fontos szabályt kiköt, nem kaphat zöld lámpát akármilyen szer. Részletek itt.

Orbán Viktor: Jövő héten kezdődik a regisztráltak beoltása

Orbán is most fogja beoltatni magát, kínai vakcinát szeretne. A vakcinációban Szerbia inspirálja. A kormányfő szokásos pénteki rádióinterjújában kifejtette az éjszakai kijárási tilalommal kapcsolatos terveit, és azt, mikor nyithat ki újra Magyarország. Összefoglaló a beszélgetésről erre a linkre kattintva nézegethető.

Hiesz György: Abban a félórában, míg kitöltöttük a papírokat és megkaptuk az oltást, másik tizenöt-húsz ember oltakozott, egytől egyig aznap toborzottak

A 24.hu villáminterjút készített a 64 éves gyöngyösi polgármesterrel, aki a napokban jókora botrányt kavart, miurán a sajtóban megjelent, hogy soron kívül jutott hozzá a Pfizer-vakcinához. A feleségével együtt. Hiesz kutyaszorítóban érzi magát. A beszélgetés teljes szövege itt olvasható.

Mindeközben az újbudai polgármester sajtósa is elismerte, hogy főnöke megkapta a védőoltásokat, ő azonban nem érzi magát felelősnek a történtekért. Nyilatkozatát ide kattintva találod.

Már csak hat olyan ország maradt, amit biztonságosnak érez az EU

Fotó: MTI/Balázs Attila

Az Európai Unió által először június közzétett, akkor tizennégy országot felsoroló listája, amelyekből korlátozásmentesen lehet belépni az EU-ba, ismét szűkült. A listáról ebben a cikkben olvashatsz.

Hiába nőtt 33 év alatt a 45-szörösére a minimálbér, még a románok is megelőznek minket

A legkisebb bér 1988-as bevezetése óta látványosan növekedett, főleg az első Orbán-kormánynak köszönhetően, de ez sem az átlagkeresetekhez, sem európai, de még régiós összevetésben nem volt elég. Márpedig a minimálbér összege roppant széles réteget érint. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Schmitt Pál örül a sportolók soron kívüli beoltásának

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja szerint elenyésző mennyiségű vakcinára lesz szükségük. Bővebben.

Megtalálták a nőt, akinek az ölében ülő kisfia vezetett a Ferihegyi úton

Az édesanya óvodás kora óta hagyta vezetni a jelenleg 11 éves fiút. Az életveszélyes mutatványról az RTL Klub híradója közölt felvételt. Videó és további részletek itt.

Soha még olyan rossz évet nem zárt a turizmus, mint tavaly

Fotó: Kevin Frayer/Getty Images

Ahhoz képest, hogy a 2009-es gazdasági világválság csupán 4 százalékos visszaeséssel járt az utazások területén, hihetetlen számokat közölt az ENSZ Turisztikai Világszervezete (UNWTO) arról, mi volt a helyzet 2020-ban. A veszélybe sodort munkahelyek aránya drámai. Bővebben.

Eső és hó is lesz

A legnagyobb mennyiségben északnyugaton várható esőzés, északkeleten havas esőre, havazásra is készülni kell. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

Ez is érdekelhet

képcím

Ez volt Orbán első fizetett munkája - A hét legfontosabb hírei...

képcím

Magyar Péter máris veri Orbánt és a Megafont a Facebookon

képcím

Magyar milliárdokból, titokban finanszírozták az Euronews...