Kiemelt Hírek 2021. január 29.

Mostantól az OGYÉI szakmai vizsgálata nélkül is engedélyezhet vakcinát a kormány

Startlap Kiemelt Hírek 2021. január 29.
Megjelent az új kormányrendelet, amelyben több fontos szabályt kikötnek, nem kaphat zöld lámpát akármilyen szer. Reggeli hírösszefoglaló.

Mostantól az OGYÉI szakmai vizsgálata nélkül is engedélyezhet vakcinát a kormány

Megjelentek a Magyar Közlönyben a vakcinaengedélyeztetésre vonatkozó új kormányrendeletek, amelynek értelmében az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet közreműködésére nincs szükség gyógyszerek és oltóanyagok forgalomba hozásához. Ugyanakkor a szöveg több fontos szabályt kiköt, nem kaphat zöld lámpát akármilyen szer. Részletek itt.

Orbán Viktor: Jövő héten kezdődik a regisztráltak beoltása

Orbán is most fogja beoltatni magát, kínai vakcinát szeretne. A vakcinációban Szerbia inspirálja. A kormányfő szokásos pénteki rádióinterjújában kifejtette az éjszakai kijárási tilalommal kapcsolatos terveit, és azt, mikor nyithat ki újra Magyarország. Összefoglaló a beszélgetésről erre a linkre kattintva nézegethető.

Hiesz György: Abban a félórában, míg kitöltöttük a papírokat és megkaptuk az oltást, másik tizenöt-húsz ember oltakozott, egytől egyig aznap toborzottak

A 24.hu villáminterjút készített a 64 éves gyöngyösi polgármesterrel, aki a napokban jókora botrányt kavart, miurán a sajtóban megjelent, hogy soron kívül jutott hozzá a Pfizer-vakcinához. A feleségével együtt. Hiesz kutyaszorítóban érzi magát. A beszélgetés teljes szövege itt olvasható.

Mindeközben az újbudai polgármester sajtósa is elismerte, hogy főnöke megkapta a védőoltásokat, ő azonban nem érzi magát felelősnek a történtekért. Nyilatkozatát ide kattintva találod.

Már csak hat olyan ország maradt, amit biztonságosnak érez az EU

Fotó: MTI/Balázs Attila

Az Európai Unió által először június közzétett, akkor tizennégy országot felsoroló listája, amelyekből korlátozásmentesen lehet belépni az EU-ba, ismét szűkült. A listáról ebben a cikkben olvashatsz.

Hiába nőtt 33 év alatt a 45-szörösére a minimálbér, még a románok is megelőznek minket

A legkisebb bér 1988-as bevezetése óta látványosan növekedett, főleg az első Orbán-kormánynak köszönhetően, de ez sem az átlagkeresetekhez, sem európai, de még régiós összevetésben nem volt elég. Márpedig a minimálbér összege roppant széles réteget érint. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Schmitt Pál örül a sportolók soron kívüli beoltásának

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja szerint elenyésző mennyiségű vakcinára lesz szükségük. Bővebben.

Megtalálták a nőt, akinek az ölében ülő kisfia vezetett a Ferihegyi úton

Az édesanya óvodás kora óta hagyta vezetni a jelenleg 11 éves fiút. Az életveszélyes mutatványról az RTL Klub híradója közölt felvételt. Videó és további részletek itt.

Soha még olyan rossz évet nem zárt a turizmus, mint tavaly

Fotó: Kevin Frayer/Getty Images

Ahhoz képest, hogy a 2009-es gazdasági világválság csupán 4 százalékos visszaeséssel járt az utazások területén, hihetetlen számokat közölt az ENSZ Turisztikai Világszervezete (UNWTO) arról, mi volt a helyzet 2020-ban. A veszélybe sodort munkahelyek aránya drámai. Bővebben.

Eső és hó is lesz

A legnagyobb mennyiségben északnyugaton várható esőzés, északkeleten havas esőre, havazásra is készülni kell. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

Keresés az oldalon