Kiemelt Hírek 2018. június 16.

Mit tegyünk a kezünk-lábunk izzadása ellen?

Startlap Kiemelt Hírek 2018. június 16.
Az izzadást nem érdemes különféle elfojtó hatású szerekkel kezelni, mert ez gyulladásokhoz és más tünetekhez vezethet.

Már egy hónapja tombol a nyár és a meteorológusok nem kecsegtetnek a tartós enyhülés ígéretével. Az emberről, bármit csinál, folyik a víz, ami nem csak a toalettünk rendezettségét fenyegeti, de szinte megakadályoz a feladataink elvégzésében. Sokan vagyunk, akiknek a keze-lába különösen izzadós, így az egész nyarat végigtocsogjunk a szandáljainkban és szeretteink őszig elfelejthetik, hogy kézen fogva menjünk bárhova.

Az izzadást nem érdemes különféle elfojtó hatású szerekkel kezelni, hiszen a verejtékezés feladata a testünk hűtésében nélkülözhetetlen. A természetes szervi reakció elnyomása kellemetlen gyulladásokhoz és egyéb tünetekhez vezethet.

Segít a szódabikarbóna

A legjobb barátunk ebben az időszakban a szódabikarbóna lesz, amely a verejtékezést ugyan nem akadályozza meg, de arról gondoskodik, hogy az izzadságunk ne válhasson taszítóvá.

Megakadályozza annak bomlását, benne a baktériumok elszaporodását, így nem kell tartanunk az „oroszlánszagtól”, ha hozzá fordulunk.

Fotó: Thinkstock

A szódabikarbónát bátran kenhetjük a hónunk alá, illetve szórhatjuk a cipőnkbe is, de a felhasználásával készíthetünk házilag dezodort és lábhintőport is. Mindkét esetben érdemes olyan összetevőt is alkalmazni, amely alkalmas a keletkezett folyadék felszívására (például rizsliszt, keményítő).

A szódabikarbóna fertőtlenítő hatását fokozhatjuk néhány csepp teafaolaj alkalmazásával is.

Megelőzésképpen heti néhányszor készítsünk kéz- és lábfürdőt, amelybe tengeri sót és szódabikarbónát oldunk fel. A fürdő tisztítja és bezárja a pórusokat, csökkenti az izzadás mértékét, szagtalanítja és fertőtleníti a bőrt, valamint felüdülést és nagyon kellemes érzéseket okoz.

Keresés az oldalon