Milliárdokkal támogatja a kormány a határon túli vallásos könnyűzenét

Startlap - Startlap
Bármi legyen is az.

Idén és a következő években is évi 905 millió forintot költ a kormány „a vallásos könnyűzene alkotói kiteljesedését elősegítő rendszerek” kialakítására és fenntartására, az ilyen zene „társadalmi kiteljesedését elősegítő rendszerekre” pedig idén 800 milliót. Hogy ez pontosan mit jelent, az nem derül ki, de a kormány határozata szerint a cél a kárpát-medencei vallási hagyományok megőrzése, valamint „életben tartása és élővé tétele” – írja a hvg.hu.

A Bethlen Gábor alaphoz is hozzávágtak több mint egymilliárdot

A kormány 1,2 milliárd forinttal támogatja a Bethlen Gábor alapot is az  „erdélyi intézmények működésének és beruházásainak finanszírozása érdekében”, mely meghatározás, lássuk be, nem hemzseg a konkrétumoktól.

Rákóczi házát is felújítják

A szlovákiai Borsiban áll II. Rákóczi Ferenc fejedelem egykori szülőháza. A meglehetősen rossz állpotban lévő ház felújítására, valamint „az épület történelmi jelentőségének megfelelő rangú kiállítás” megrendezésére 1,3 milliárdot szán a kormány.

Szlovéniába is küldünk pénzt

A kisszámú szlovéniai magyarság szervezete, a Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség „működésének és beruházásának támogatására” idén 700 millió forintot ad a magyar kormány a jövő évtől pedig évente 25 millió forintot – foglalja össze a portál.

Ez is érdekelhet

képcím

A kormány is a 7,5 milliárd eurós támogatás befagyasztására...

képcím

Itt van a legjobb balatoni strandok listája

képcím

Átlépte a 10 százalékot az infláció