Ennyi közpénzt költött a kormány határon túli focira

Startlap - Startlap
Eddig.

Egyre-másra épülnek vagy szépülnek a stadionok a magyar kormány döntései alapján, erre a célra nem csak hazánkban, hanem a határainkon kívül is bőven költik a közpénzt. Az Átlátszó megszerezte az erre vonatkozó szerződéseket.

Az összesítés alapján kiderült, hogy Szlovákiában, Romániában, és Szerbiában a magyar fociakadémiák eddig 16 milliárd forint magyar állami támogatást kaptak a Magyar Labdarúgó Szövetségen és a Bethlen Gábor Alapon keresztül.

A román harmadosztályú FK Csíkszereda kollégiumépületre és egy ezer fős lelátóra 1,33 milliárdot kapott a Bethlen Gábor Alapítványtól, két pályára és működési költségekre pedig 580 milliót. De nem csak tőlük, hanem a Magyar Labdarúgó Szövetségen keresztül is ment „némi” pénz: 1,82 milliárd újabb három pályára és működési költségekre. Ezeken kívül a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. is beszállt szponzorként.

Egy másik erdélyi klub, a román első osztályban szereplő sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK is kétmilliárdot kapott.

A Felvidéken két magyar futballklub részesült eddig közel 6 milliárd forint magyar állami támogatásban, és egy további klub támogatása függőben van.

A vajdasági FK TSC 4,5 milliárdnyi állami támogatással gazdagodott.

 

Ez is érdekelhet

képcím

A kormány is a 7,5 milliárd eurós támogatás befagyasztására...

képcím

Átlépte a 10 százalékot az infláció

képcím

Már Kijevbe értek az orosz csapatok