Mikor jön a tavasz? Jósolt Balu, a Fővárosi Állatkert medvéje

Startlap - Startlap
A néphagyomány szerint február 2-án, vagyis Gyertyaszentelő boldogasszony napján a medve árnyékától függ, mennyit kell még várni a jó időre. Esti hírösszefoglaló.

Mikor jön a tavasz? Balu, a Fővárosi Állatkert medvéje jósolt

A néphagyomány szerint a mai napon, február 2-án, vagyis Gyertyaszentelő boldogasszony napján a medve árnyékától függ, mennyit kell még várni a jó időre. A Fővárosi Állat- és Növénykert barnamedvéje, Balu megtette, amit megkövetelt tőle ez a jelentős nap, és időjárást jelentett. Na, de mikor jön a tavasz? Innen kiderül.

Rogán Antal új felesége családjával közösen 1,6 milliárdért vett földet pár korábban, az esküvő előtt

A négy budapesti kerületnek megfelelő területet Rogán Barbara és társai öt százaléknyi önerővel szerezték meg. A Mészáros Lőrinc körül szerveződő, nemzetstratégiai jelentőségűnek nyilvánított bankholding tette le a fennmaradó összeget. Bővebben.

Tolatnak, megfordulnak, beszélgetnek az M44-esen épült új körforgalomban

Elképesztő videót tett közzé a Magyar Közút a Békéscsabánál nemrégiben átadott új autópályaszakaszon végrehajtott szokatlan manőverekről. A közúthálózat fenntartója azt ígéri, segítenek megoldani a helyzetet. Videó és további részletek itt.

“Európa Önökkel van” – közölte Ursula von der Leyen, és 110 milliárd forintot utalt Magyarországnak

Fotó: Dursun Aydemir/Anadolu Agency via Getty Images

Az Európai Bizottság elküldte az európai munkavédelmi alapból (SURE) az 504 millió euróban megállapított támogatás második részét. Az összeg részmunkaidős vagy rövid idejű munkaerőpiaci programok finanszírozására jár. Részletek itt.

Beesett egy ember a metró alá a Deák Ferenc téren

A kettes metró teljes vonalán pótlóbuszt állítottak forgalomba az eset miatt. További információkért katt ide.

Látványos ábrán mutatjuk, miért volt igaza Karácsonynak a koronavírusról Orbánnal szemben

Az Eurostat adatbázisának területi szintű halálozási adatai segítségével ebben a cikkben egy animált heti bontást készítettek arról, hogyan söpört végig a járvány az ország egyes megyéin az elmúlt évben. Az időben és térben egyaránt nagy szórást mutató adatok legfeltűnőbb része, hogy míg Budapesten mintha mi sem történt volna, egyes megyéket emberéletek szempontjából jelentősen megrázott a vírus.

Hamarosan megjelenhetnek Csányi, Garancsi és Hernádi munkagépei József főherceg egykori balatoni rezidenciájánál

Egy bontási közbeszerzésből derült ki, hogy megkezdődhet a három magyar milliárdos államilag jócskán megtolt tihanyi gigaépítkezése. Ez az a beruházás, amelyre 11,5 milliárd vissza nem térintendő támogatás jutott, közpénzből. A projektről ebben a cikkben írnak.

Tíz év szabadságvesztést ajánlott a bíróság a csengeri örökösnőnek

M. Mária, aki azután vált ismertté, hogy Kósa Lajost mesés hagyatékkal hitegette, tárgyalást akar. Az ügy fejleményeiről ebből a cikkből tájékozódhatsz.

Novák Katalin a médiában dolgozók személyes döntéseinek felelősségére hívta fel a figyelmet

A tárca nélküli miniszter a magyarországi és külhoni Média a Családért-díjak átadásán beszélt. A 2007-ben alapított elismerésben idén a Duna Televízió, az erdélyi liget.ro, és a vajdasági Magyar Szó napilap munkatársa részesült, a miniszteri különdíj a Kossuth rádió riporterének járt. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Tíz hónap kóma után felébredt a brit tinédzser, aki átaludta a világjárványt, de kétszer is volt koronavírusos

Kezd magához térni a 19 éves Joseph Flavill, akit tavaly március elsején elütött egy autó, éppen a nagy lezárások előtt szenvedett súlyos fejsérülést. Joseph Flavill történetét erre a linkre kattintva ismerheted meg.

Ez is érdekelhet

képcím

Sok budapesti várt erre - hiánypótló döntés született az...

képcím

Magyar Péter országjárásra indul, és újabb tüntetést...

képcím

Itt van Magyar Péter és Varga Judit hangfelvétele