Miért késik a Szputnyik EU-engedélye, mire számíthatnak a magyar szputnyikosok?

Startlap - Startlap
Tényleg politikai okokból utasítják el a hatékony vakcinát? Milyen más oka lehet annak, hogy nem kapnak engedélyt? Milyen kilátásai vannak a közel egymillió magyarnak, akiket Szputnyikkal oltottak? Délelőtti hírösszefoglaló.


Alexis Lloret/Getty Images

Miért késik a Szputnyik EU-engedélye, mire számíthatnak a magyar szputnyikosok?

Közel egymillióan választották az orosz vakcinát, amelyről Orbán Viktor azt ígérte, utazni is lehet majd vele. Az Európai Gyógyszerügynökség mégsem adta áldását, és miközben a kormány már a debreceni vakcinagyárban is tervezi az oltóanyag gyártását, és az oroszok szerint hamarosan érkezik a WHO jóváhagyása, a szervezet éppen azt jelentette be, hogy a vizsgálatokat felfüggesztik. Tényleg politikai okokból utasítják el az oroszok biztonságos és hatékony vakcináját? Milyen más oka lehet annak, hogy nem kapnak engedélyt? Milyen utazási kilátásaik vannak azoknak, akiket Szputnyikkal oltottak? Érdemes Janssen-vakcinát kérni harmadiknak, vagy semmi értelme nincs az utazáson kívül? Erről szól ez a cikk.

A Magyar Turisztikai Ügynökség támogatásával épült panzió az V. kerületi polgármester földjén, de állítják, hogy Szentgyörgyvölgyi Péter a pajtában alszik

Rogán Antal utódjának vagyonnyilatkozatából már az sem derül ki, hogyan tudott hozzájutni 60 hektáros bakonybéli birtokához. Azokra a kérdésekre, hogy miért épít valaki más az ő földterületére állami turisztikai támogatással panziót, amelyet aztán nem is hirdetnek, nem válaszolt. Megszólalt azonban az építtető, aki Szentgyörgyvölgyi Péter gyerekkori barátja, és azt mondja, hogy a polgármester nem használja az ingatlant, hanem a lovakkal egy épületben alszik. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

4-5 milliós négyzetméterárakon kelnek el a luxusingatlanok, és a kereslet nő

Átalakult a luxuskategória fogalma az ingatlanpiacon, olyannyira, hogy még a jellemző árakat is nehéz meghatározni, mivel egyedi árképzés terjedt el a csúcsminőség és a különleges adottságok jegyében. A gazdag vevők igényei a lokációt tekintve is megváltoztak. Bővebben.

Halálra gázolt egy kerékpárost egy sötét terepjáró Jánossomorján, majd elhajtott

A vasárnap hajnali órákban történt esetet követően nem sokkal a közeli Mosonmagyaróváron egy hasonló autó ismét elütött egy biciklistát. Mi történt? Innen kiderül.

Drámaian nőtt az öngyilkosságok száma Magyarországon

Getty Images

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint nincs szükség a pszichiátriai ellátás bővítésére, a 80-as évek óta nem tapasztalt hirtelen ugrás az öngyilkosságok számában a karanténhelyzet elkerülésével feloldható. Az adatok, amelyekből kirajzolódik, kik lesznek ma Magyarországon öngyilkosok, a szakértőkkel együtt mást jeleznek: kezeletlen pszichiátriai betegségekről árulkodnak és súlyos problémákról a fiatalok körében. Bővebben.

Ha te, vagy valaki a környezetedben krízishelyzetben van, hívd mobilról is a 116-123 ingyenes lelkielsősegély-számot!

Ki fogja előbb elrántani a kormányt: Karácsony vagy Márki-Zay?

“Karácsony Gergellyel megállapodtunk abban, hogy felelős magyarokként együtt fogunk továbbmenni, egyetlen kérdésben nem tudunk megállapodni: hogy melyikünknek van nagyobb esélye arra, hogy a másik csapatát és személyét is maga mögé állítva mindannyiunk érdekében közös győzelmet arassunk, a választáson is.”

Videóriport.

Koronavírus itthon: 31 beteg halt meg a hétvégén

A legfrissebb, hivatalos járványügyi statisztikákat erre a linkre kattintva találod.

Autóbalesetben halt meg a svéd karikaturista, akinek vérdíjat tűzött ki a fejére az al-Kaida

Az évek óta rendőri védelem alatt álló Lars Vilks a baleset idején is egy rendőrségi járműben ült. Részletek.

Szeszélyes ciklon érkezik, kiadós esőzéssel

Getty Images

Több helyen jelentős mennyiségű csapadék várható. A következő napok időjárás-előrejelzése itt olvasható.

Ez is érdekelhet

képcím

Előválasztás: Juhász Péter nyert a Belvárosban

képcím

Blikk: magyar milliárdos zuhant le Ráckeresztúron Besenyei Péter...

képcím

Nyílt levelet írt Orbánnak Karácsony