Mi vár ránk 2020-ban? Ezek lehetnek a kormány nagy dobásai

Startlap - Startlap
Jön az újabb gazdaságvédelmi és családvédelmi akcióterv, de vajon mit jelenthet ez pontosan? Reggeli hírösszefoglaló.

Milyen lépéseket tervezhet a kormány 2020-ra?

Az elmúlt hónapokban a Fidesz bejelentette az újabb gazdaságvédelmi és családvédelmi  akcióterv elindítását, ami várhatóan az idei év legfontosabb gazdasági intézkedései lesznek. Mire számíthatunk vajon a két intézkedéscsomagtól? Erről szól ez a cikk.

Nagy kavarodás lehet a taj-számok törlése körül

Vadász Iván adószakértő volt az ATV vendége, ahol a 2020-as adószabályok megváltozása volt a téma. Vadász szerint összességében se jobb, se rosszabb nem lesz az adózók helyzete, ugyanakkor pozitív és negatív pontjai egyaránt vannak az új szabályrendszernek.

Nagyon komoly vádakat fogalmazott meg az ARD: a német tévé szerint 5,5 millió dollár tűmt el a Nemzetközi Súlyemelő Szövetségből, aminek Aján Tamás az elnöke

Az ARD német közszolgálati televízió oknyomozó riportjában kemény állítások hangzottak el a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség magyar elnökével, Aján Tamással, valamint a magyar doppingellenőrökkel kapcsolatban. A műsor szerint a sportszövetségben 5,5 millió dollárnak veszett nyoma, miközben a magyar ellenőrök kenőpénz ellenében szemet hunytak a manipulált minták felett. Részletek itt.

A győri Fidesz legfontosabb figurája volt, Kövér László félreállította, de most visszatért: ő Dézsi Csaba András, Borkai Zsolt lehetséges utódja

Az annak idején alig 20 éves Szijjártó Pétert ő szervezte be, és még az ellenzéki politikusok is hozzá járnak kardiológiai vizsgálatra: Dézsi Csaba András egy jól ismert alakja a győri közéletnek, és a helyi szexbotrány miatt most újra nagy szerepet kaphat, pedig annak idején kíméletlenül eltakarították Borkai Zsolt útjából. A január 26-i időközi polgármester-választáson ő indul a városban a szocialista Pollreisz Balázs ellen. 

Szanyi Tibor kilépett az MSZP-ből

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A szocialisták korábbi EP-képviselője a Twitteren jelentette be, hogy megszüntette tagságát a pártban. Döntése indoklását erre a linkre kattintva ismerheted meg.

Tudod, mi az a kis doboz a kalauzokon?

A válasz a testkamera, amelynek használatáról egy elég lelkes beszámolót adott a MÁV. 

Ma van az év legszomorúbb napja

A búskomorság magyarázata abban rejlik, hogy ez az év első hétfője, ami együtt jár egy kifejezetten komor statisztikai értékkel.

Zoran Milanovic nyerte a horvát elnökválasztást

Megvannak a horvát elnökválasztás hivatalos eredményei: a vasárnap tartott második fordulón Zoran Milanovic volt kormányfő nyert, az ellenzéki Szociáldemokrata Párt színeiben. Ebből a cikkből kiderül, pontosan mekkora fölénnyel tarolt Milanovic, továbbá győzelmi beszédét is elolvashatod.

Hatalmas pofára esés volt a Netflixnek az idei Golden Globe

Fotó: Steve Granitz/WireImage

A steraming szolgáltatónak a 77. Golden Globe-on minden esélye megvolt arra, hogy megmutassa, tényleg helye van a nagyok között. Mégsem így történt: a Netflix-filmek helyett Quentin Tarantino és Sam Mendes tarolt. Ebben a cikkben nem csak a díjazottakat mutatják be, de izgalmas részleteket osztanak meg a vasárnap esti gáláról.

Sarkvidéki levegő, szikrázó napsütésben

A hét elején észak felől hideg, száraz levegő áramlik hazánk térsége fölé. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

Ez is érdekelhet

képcím

444.hu: Völner az Igazságügyi Minisztérium bejáratánál kapott...

képcím

Az omikron itt van, de Magyarország nem szigorít - kellene?

képcím

444.hu: Völner rokonának és Rogán kabinetfőnökének is...