Mi lesz itt két hét múlva? A virológusok elmagyarázták

Startlap - Startlap
És egy jelentős veszélyre is felhívják a figyelmet: a beoltott személyeknek senkivel se szabadna vegyülniük, mert abból óriási baj lehet. Reggeli hírösszefoglaló.

Mi lesz itt két hét múlva? A virológusok elmagyarázták

Sosem látott erővel dübörög Magyarországon az új koronavírus, a hétfőn életbe lépett szigorítások két hétre szólnak. Miért éppen így határozták meg a szabályokat, mi lesz itt két hét múlva? És mi okozza a fertőzés soha nem látott ütemű terjedését? Ebben a cikkben  ezekre a kérdésekre adnak alapos választ szakemberek, és egy jelentős veszélyre is felhívják a figyelmet: a beoltott személyeknek senkivel se szabadna vegyülniük, mert abból óriási baj lehet.

Az osztrák luxus sípályák közelében hirtelen megjelent egy csomó magyar lakos

Egy helyi lap számolt be arról, hogy jelentősen megugrott az Ausztriában ideiglenes lakcímmel rendelkező honfitársaink száma. Nem csak a gazdasági és politikai elit hány fittyet a vírusra és utazgat külföldre. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Hamarosan 450 forint fölé mehet a benzin ára

Fotó: Phil Walter/Getty Images

Míg pillanatnyilag a benzin és a gázolaj ára egyaránt 420 forint felett van, tavaly május elején még kevesebb mint 280 forintba került egy liter benzin. A rohamtempójú áremelkedés nem állt meg. Hogyan jutottunk el idáig, és mire számíthatunk az üzemanyagárakkal kapcsolatban a közeli jövőben? Erről szól ez a cikk.

Karikó Katalin: Olyan voltam, mint Cassandra, láttam a jövőt, de nem tudtam meggyőzni másokat

A szintetikus mRNS-alapú vakcinák technológiájának szabadalmaztatójával a szegedi Dugonics Társaság tartott online beszélgetést. Karikó Katalin személyes, gyakran keserű tapasztalatairól is mesélt. Sajnálja, hogy az ország megismerte a nevét. Bővebben.

A Balassagyarmati polgármester már hetekkel ezelőtt könyörgött a szülőknek, hogy maradjanak otthon, és igaza lett

Csach Gábor fideszes polgármester Facebook-oldalán rendszeres, pontos, felkészült tájékoztatás olvasható a helyi járványügyi helyzetről. Ő volt az, aki már február végén kérte a szülőket, ne vigyék iskolába, óvodába a gyermeküket, és ezt “szülői féltésként” igazolják. A város helyzete több szempontból különleges: a harmadik hullám már rég beütött, ugyanakkor az oltási hajlandóság kivételes. A balassagyarmati kórház két héten belül megtelhet koronás betegekkel. Részletek itt.

Van egy görög sziget, ahol legyőzték a vírust: minden lakót beoltottak

Fotó: DeAgostini/Getty Images

A kis közösségen lelkileg is nagyon sokat segített a teljes vakcináció. A teljes átoltottság ellenére nagyon óvatosak: maszkot hordanak, fertőtlenítenek, és minden turistát tesztelnek. Bővebben.

A rászorulók ellátását főleg alulfizetett középkorú nők végzik, kényszerből

Jelenleg Magyarországon a tipikus szociális dolgozó nő, 48 éves, magasabb iskolai végzettsége van, keveset keres, és munkahelyéhez lojális, de csak azért, mert muszáj neki. Az állammal szemben bizalmatlanságuk akkora, hogy az oltási hajlandóságukra is kihat. Mindez a szociális dolgozókról készült friss felmérés eredményeiből derül ki, amelyeket ebben a cikkben foglalnak össze.

Mindjárt búcsút inthetünk a fagyos éjjeleknek

Csütörtök hajnalban még országszerte mínuszok lesznek éjszaka, de a péntektől érkező sok felhő jelentős enyhülést hoz. A következő napok részletes időjárás-előrejelzése itt olvasható.

Ez is érdekelhet

képcím

Büntethető lesz Ausztriában, aki kéretlen fényképet küld a...

képcím

Extra bérlevonással kell büntetni a sztrájkoló tanárokat

képcím

A NASA megcsinálta azt, amit az Armageddonban láttunk