Mexikóban fogták el a szállodai késelőt

Startlap - Startlap
B. Balázs 17 éven át bujkált a hatóságok elől.

A budapesti nyomozók befejezték annak a férfinak az ügyét, aki egy budai szálloda szobáiba betört, majd menekülés közben egy késsel megszúrt, illetve megvágott több alkalmazottat. A férfit emberölés bűntett kísérlet miatt körözték, végül közel 17 év után Mexikóban fogták el – írja a police.hu.

Hamis személyivel jelentkezett be

Mexikóban elfogták, majd 2018. augusztus 1-jén Magyarországra hazaszállították a 40 éves budapesti B. Balázst, aki két társával még 2001. szeptember 28-án egy budai szállodába hamis személyi igazolvánnyal jelentkezett be azért, hogy ott vagyon elleni bűncselekményt kövessen el.

Többeket megsebesített

B. Balázs egy álkulccsal kinyitotta az egyik szoba ajtaját, és onnan fényképezőgépet, mobiltelefont, valamint valutát lopott. A hotel alkalmazottjai észlelték, hogy a társaság több vendéget is meg akart lopni, így megpróbálták a helyszínen visszatartani őket, azonban B. Balázs menekülés közben egy késsel megszúrta, illetve megvágta az útjába álló alkalmazottakat. Közülük hárman nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek. A recepcióst életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba.

Az iratok már az ügyészségen

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztálya a férfi ellen aljas indokból elkövetett emberölés bűntett kísérlet miatt indított nyomozást, majd elrendelték a körözését, a bíróság pedig európai és nemzetközi elfogatóparancsot bocsátott ki ellene. B. Balázst végül 2018. június 27-én a mexikói kollégák fogták el. A nyomozás vizsgálati szakaszában a Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztályának munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az iratot a napokban átadták az illetékes ügyészség részére.

Ez is érdekelhet

képcím

Herendi Gábor: Eddig csendben maradtam, mert szerettem volna még...

képcím

Gigalakótelepet és szállodát terveznek Tihanyba

képcím

Kiderült, mi okozhatta a halálos buszbalesetet az M7-esen:...