Mészáros Lőrinc miatt eregethet a Mátrai Erőmű mérgező gázokat

Startlap - Startlap
A múlt heti gázszivárgások és megbetegedések miatt a sikeres gázszerelő búzafeldolgozóját és keményítőgyárát okolják. Hírösszefoglaló.

Mérgező gázok bűzlenek a Mátrai Erőműben, Mészáros Lőrinc keményítőgyárát okolják

A múlt hét során a Mátrai Erőmű több dolgozója rosszul lett: légúti és egyéb megbetegedésekre, hasmenésre, fejfájásra, hányingerre panaszkodtak. Nem véletlenül: a kénhidrogén és nitrogén-monoxid az egészségügyi határértéket meghaladó koncentrációját, valamint foszfor-hidrogént mutattak ki a helyszínen az elmúlt napokban történt gázszivárgásokban. Az ötvenéves hőerőműben korábban sosem tapasztaltak hasonlót, február óta azonban valami megváltozott: és ez Mészáros Lőrinc búzafeldolgozója és keményítőgyára. A részleteket erre a linkre kattintva tájékozódhatsz.

Akár öt év börtön is kiszabható azokra, akik üzenetben vagy videóban gyilkossággal fenyegetnek

Ez a Kúria öttagú büntető jogegységi tanácsa által nemrégiben elfogadott határozatból derült ki. Mit jelent ez a büntetőjogi változás, és mit gondol róla a szakember? Erről szól ez a cikk.

Álnéven keresett párt magának a katona, miután félholtra verte párját Bujákon

Erről a hatgyermekes, bántalmazott édesanya számolt be, akinek támadója eltörte az orrát, szétverte a fejét és a testét, kitépte a haját és majdnem megfojtotta. Részletek itt.

A nyugdíjasok az ágyi poloska igazi áldozatai

Ebben a cikkben a rovarirtók elmagyarázzák, miért van ez így, és tanácsokkal szolgálnak a helyzet javítása érdekében.

Pénznyelővé válhat a győri tömegközlekedés a kormány miatt

Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Budapest mellett több vidéki nagyváros is megszívhatja, ha Tuzson Bence, a Miniszterelnökség közszolgálatáért felelős államtitkára javaslatának megfelelően az iparűzési adót elsődlegesen a helyi tömegközlekedés finanszírozására kell fordítaniuk. A probléma Győrben különösen jelentős lehet. Hogyan oldják meg jelenleg a győri tömegközlekedést, és milyen változást hozhat az új szabály?

Két hét múlva indul az influenzajárvány

A témáról ebben a cikkben nézhetsz meg egy riportot, amelyben arról is beszámolnak, milyen járványra számíthatunk az idén.

A magyarok lakáshelyzete a visegrádi országok között is kétségbeejtő

Majdnem nincs olyan mutatója a lakásszegénységnek, amiben ne az utolsó helyen állna Magyarország a visegrádi országok közt: az árak nőnek, a jövedelmek kevésbé, így milliók ragadnak túlzsúfolt, rossz minőségű lakásokban, főként fiatalok. A Habitat for Humanity éves aktuális jelentésébe a magyar lakhatási szegénységről idén régiós összehasonlítás is került. Ezt mutatja be ez a cikk, tele lehangoló grafikonnal.

Meghirdették Andy Vajna személyes tárgyainak árverését: íme a kalapács alá kerülő tárgyak listája

Az eseményre a belvárosi Nagyházi Galériában december 7-én kerül sor, de már az előtte lévő egy hétben is megtekinthetők a felkínált tárgyak egy kiállítás formájában. A listát – amelyen több igen nagy értékű tétel szerepel – ide kattintva nézheted meg.

Száz dollárért helyetted gurul be és parkol le a mélygarázsban a magyar fejlesztés

Az AImotive, a HERE Technologies és a Vodafone Magyarország kilenc hónapos együttműködésének gyümölcsét mutatták be a sajtónak egy irodaház mélygarázsában. A magyar találmány segítségével egy garázshoz megérkezve nyugodtan kiszállhatunk, az autó magától elnavigál a föld alatt, szabad helyet keres és leparkol, majd távozás előtt a mobilunkkal jelezhetünk neki, hogy jöjjön vissza a sorompóhoz.

Fotó: iStock

Itt videón nézheted meg, hogy működik a rendszer, továbbá választ kaphatsz néhány igen fontos kérdésre: mikor kerülhet bele ez a tudás egy népautóba, ki a felelős, amennyiben az automata kocsi valakit elgázol, és vajon mikor fognak az emberek annyira megbízni a szoftverben, hogy rendszeresen használják?

Mediterrán ciklon hoz újabb csapadékot

Szerdán egy mediterrán ciklon közelíti meg Magyarországot, ami miatt több helyen kell kiadós esőzésre számítani. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

Ez is érdekelhet

képcím

Autókat kellett kimenteni a megáradt Rábából Győrben, lezárva...

képcím

Budapest felé közelít az árvíz, a Duna felső szakaszán már...

képcím

Ötven hókotró takarítja folyamatosan Budapest úthálózatát