Kiemelt Hírek 2020. május 08.

Mészáros Lőrinc magántavánál két páncélozott katonai járművet fényképeztek

Startlap Kiemelt Hírek 2020. május 08.
A megkérdezett szakértők szerint az egyik egy BDRM–2-es harci felderítő. Reggeli hírösszefoglaló.

Mészáros Lőrinc magántavánál két páncélozott katonai járművet fényképeztek

Orbán Viktor  gyerekkori barátjának egyik társasága, a Búzakalász 66 Kft. nevén van a bicskei tó, amelyet a helyiek csak Erőmű-tó néven emlegetnek, és amelyet a mai napig élőerős őrzéssel biztonsági szolgálat véd. Itt szúrtak ki pár héttel ezelőtt két harci járművet, amelyet Hadházy Ákos, a korrupciós ügyekre szakosodott független országgyűlési képviselő aztán le is fényképezett. Fotók és további részletek itt.

Merkeley Béla: Szinte kizártnak tartom azt, hogy a nyáron lényegi járvány legyen

Dr. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora az Atv-n alapos választ adott arra a kérdésre, hogy menne-e az idén strandra. Részletek itt.

Kiderült, mi a helyzet a magánrendelőkben a kötelező PCR-teszttel – az eredmény meglepő

Kásler Miklós múlt heti rendelkezése szerint az újraindított egészségügyben egyes vizsgálatokra kötelező negatív koronavírusteszttel érkezni. A hétfőn életbe lépő új helyzet káosszal indult: az állami szakrendelőket megrohamozták a betegek, de még az orvosok se tudták, hogyan tudnák a gyakorlatba ültetni a miniszteri utasítást. Ebben a cikkben  magánklinikákat kérdeztek arról, hogyan oldják meg náluk a kötelező PCR-teszteket, és nem várt válaszok érkeztek.

Több kerületben küzdenek a szakrendelések újraindításával, mert Müller Cecília nem adja vissza az egészségügyi dolgozókat

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A tiszti főorvos nem engedi, hogy visszatérjenek a munkahelyeikre a koronavírusos betegek ellátására a Korányi Tüdőgyógyintézetbe kirendelt szakdolgozók. Müller Cecília szerint a megoldás a helyettesítés vagy a rendelések szüneteltetése. Részletek itt.

Harmadával nőtt a lélegeztetőgépen lévő magyarországi koronavírusos betegek száma

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírust, több beteg meghalt a fertőzés következtében, és jelentősen nőtt a lélegeztetőgépen lévő betegek aránya. A friss, hivatalos magyar koronavírusos statisztikákat erre a linkre kattintva ismerheted meg.

Az MSZP korábbi kedvenc őrző-védő cégéig és Rogán Antalig futnak az V. kerület legkülönösebb ingatlanügyének szálai

Van egy lerobbant földszintes ház a Belváros kellős közepén, amelynek bedeszkázott ajtóit, betört ablakait és összefirkált falát látva aligha gondolnánk, hogy ez a helyszín a lenyomata a korábban Rogán Antal vezette kerület ingatlanmutyijainak. A belvárosi képviselő-testület fideszes többsége január 23-án tett pontot az épület sorsára, amikor megszavazta, hogy a főváros legdrágább részén 25,5 millióért adják el a szóban forgó 114 négyzetmétert. Erre már szinte fel sem kapjuk a fejünket, de a történetben összefutó szálak a kerület talán legkülönlegesebb ingatlanos sztoriját rajzolják meg. Minderről bővebben itt írnak.

A magyar mezőgazdaságnak a koronavírusnál sokkal súlyosabb problémája az aszály

Fotó: Akos Stiller/Bloomberg via Getty Images

Míg Nyugat-Európában leginkább a koronavírustól féltik az agrárágazataikat az országok, Magyarországon 2020 elején nem a járvány okozza a legnagyobb problémát, hanem az, hogy nemhogy haladna az öntözésfejlesztés, hanem durva hibákat követnek el. A problémát Raskó György agrárközgazdász és vállalkozó, az MDF-kormány államtitkára elemzi ebben a cikkben. A szakértő azt is elmondja, mi az, amit GMO híján termelni kéne, ugyanis a tömegterményekkel úgysem tudunk versenyezni.

A külügy nem árulja el, miért van Dzsudzsáknak diplomata útlevele

Fotó: Ian MacNicol/Getty Images

Dzsudzsák Balázs speciális dokumentumának létére akkor derült fény, amikor a minisztérium néhány más magyar személlyel együtt hazahozatta az Egyesült Arab Emírségekből. Egyelőre nem világos, milyen diplomáciai küldetést lát el a labdarúgó. Részletek itt.

A Wizz Air videón mutatt meg, hogyan fog kinézni a repülés mostantól

A légitársaság közzétett egy kisfilmet, amelyben látszik, hogyan képzelik el a repülést, a repülőtéri és fedélzeti utazási élményt a következő hetekben és hónapokban. Videó és további részletek itt.

Most következnek a hét legszebb napjai

A szél mérséklődik, a hőmérséklet emelkedik – olyannyira, hogy több helyen nyári meleget mérhetünk. Jövő héten azonban jelentős fordulat áll be az időjárásban. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

Keresés az oldalon