Innentől így képzeli el a Wizz Air a repülős utazásokat

Fatima
A low-cost légitársaság kisfilmjéből kitűnik, milyen intézkedésekre lehet számítani annak érdekében, hogy biztonságosabbá váljon az utazás.

A Wizz Air közzétette azt a videót, melyben bemutatják, hogyan képzelik el a repülést, a repülőtéri és fedélzeti utazási élményt a járványhelyzet közepette és tovább. Május 1-től a személyzetnek és az utasoknak kötelező arcmaszkot viselniük a repülés teljes időtartama alatt, emellett fertőtlenítő és még sok más újdonság is vár rájuk. Nézzük, mik ezek!

Fotó: Nicolas Economou/NurPhoto via Getty Images

Fokozott biztonság a földön

Az új egészségügyi szabályok értelmében az utasokat arra kérik, hogy online jelentkezzenek be a járatokra, minden szolgáltatást előre vásároljanak meg, így minimálisra lehet csökkenteni a fizikai érintkezést az emberek között. Az  önkiszolgáló poggyászfeladás és a gyorsított biztonsági ellenőrzés igénybevételére is buzdítják az utasokat, és be- és kiszállás során a távolságtartási szabályok betartására figyelmeztetik őket – írja az AIRportal.

 

 

 

 

 

Teljes védelem a levegőben

A légiutaskísérők számára május 1-től kötelezővé tették a maszkok és a gumikesztyűk viselését, az utasoknak ugyancsak végig takarniuk kell az arcukat és fertőtlenítő kendőket is osztanak nekik. Eltávolították az üléstartókból a magazinokat, ezzel is csökkentve a koronavírus potenciális továbbélését a felületen, emellett arra kérik az utasokat, hogy a fedélzeti vásárlásokat érintésmentes bankkártyás fizetéssel hajtsák végre. A személyzet az utasok átültetésével is elősegítheti a megfelelő távolság betartását, ha a járat töltöttsége ezt megengedi. Persze megmarad a rendszeres és alapos napi takarítás is, minden repülőgépet az előírásoknak megfelelően fertőtlenítenek.