Mészáros Lőrinc lánya ledoktorált és a csúcsra tör

Startlap - Startlap
Hírösszefoglaló felhős éghez. Rendőrök vegzálják az ellenzéki aláírásgyűjtőket, újra lemérik a Mount Everestet, Jászladányi gyilkosság, bankkártyás csalások, Elios-ügy, Erdogan...

Aláírásgyűjtő ellenzéki aktivistákat igazoltattak a rendőrök

Harangozó Tamás, az MSZP frakcióvezető-helyettesének beszámolója szerint a párt vasárnapi sajtótájékoztatója helyszínén, a XI. kerületi Móricz Zsigmond körtéren igazoltatták az aláírásgyűjtő aktivistákat. A részletes beszámolóért ide kattins, ahol azt is elolvashatod, hogyan reagált az MSZP alelnöke arra, hogy Puzsér felfüggesztené a tárgyalásokat az előválasztásról.

A török választási tanács az isztambuli kerületek felében engedélyezte az újraszámlálást

Az isztambuli szavazatok újraszámlálását kérte Recep Tayyip Erdogan államfő pártja, miután szoros versenyben az ellenzék nyert a városban. A választási tanács csupán a kerületek felében egyezett bele a szavazatok újbóli megszámlálásába, Erdoganék azonban további lépéseket terveznek. Az újraszámlálásról, valamint a török helyhatósági választásról ebben a cikkben olvashatsz bővebben.

Fotó: Sean Gallup/Getty Images

Mészáros Lőrincnek a lánya is az élre tör

Talán sokan nem tudják, hogy a felcsúti dollármilliárdosnak két lánya van: a kisebbik Ágnes, és a nagyobbik, a 34 éves Beatrix, aki nemrégiben szerezte meg diplomáját a Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán. Mészáros Beatrixnak már most nagyon komoly vagyonhoz van köze résztulajdonosként, illetve vezető tisztségviselőként, és egyébként szűkebb családja legképzettebb tagja. Ha kíváncsi vagy egyéb részletekre Mészáros Beatrixról, valamint több milliárdos vagyonáról, ebben a cikkben tájékozódhatsz tovább.

Jó idő helyett esőt hoz a holnap

Fotó: Chris McGrath/Getty Images

Hétfőn megérkezett a borús idő, és a következő napokban is változékony időjárásra számíthatunk. Záporok, zivatarok többfelé kialakulhatnak, a legtöbb csapadék csütörtökön várható. Részletes időjárás-előrejelzésért itt folytasd az olvasást.

Meglepetésszerű ellenőrzést tartott az Európai Bizottság az Eliosnál

Összehangolt akció keretében öt magyarországi céget rajtaütésszerűen ellenőrzött az Európai Bizottság. Az érintett vállalatok egyike a Tiborcz Istvánhoz köthető Elios Zrt., amit korábban az uniós források szabálytalan felhasználása miatt vizsgált az OLAF, de a jelenlegi nyomozás azok ellen a cégek ellen indult, amelyek az Elios Zrt.-vel közösen nyertek közbeszerzéseket. Az ügy részleteit ebben a cikkben olvashatod.

Egy földrengés miatt újra le kell mérni a Mount Everest magasságát

A Mount Everest magasságát 8848 méterben határozták meg egy 1954-es indiai földmérés nyomán. A 2015-ös nagy erejű nepáli földrengés óta heves viták övezik a csúcs méretét, ezért a nepáli kormány 2017-ben úgy döntött, pontot tesz a kérdésre, és egy földmérő expedíciót indít. A hegy magasságát egyébként az elmúlt években mások is lemérték, de a kérdésnek még diplomáciai vitát is sikerült kirobbantania. A feszülségekről, valamint a csoport két éve készülődő túrájáról ebben a cikkben olvashatsz további részleteket.

Fotó: Narayan Maharjan/NurPhoto via Getty Images

A jászladányi darabolós gyilkos nővére: A börtönben sem fogom meglátogatni

P. Szilvia Bécsben halálra késelte párját, majd a feldarabolt holttestet bőröndökben nővére jászladányi házába vitte, és édesanyja segítségével elrejtette a maradványokat. A gyanúsított nővére, Katalin teljesen elborzadt testvére tettétől. Katalin teljes nyilatkozatát ebben a cikkben megtalálod.

Drasztikusan nőtt a bankkártyás csalások száma

A Magyar Nemzeti Bank adatai szerint a tavalyi harmadik negyedévben több mint 60 százalékkal több bankkártyás visszaélést regisztráltak, mint ugyanezen időszakban egy évvel korábban. Ebből a cikkből kiderül, mely tranzakciók a leginkább érintettek, és mekkora az okozott kár összege.

Ez is érdekelhet

képcím

444.hu: Völner az Igazságügyi Minisztérium bejáratánál kapott...

képcím

Orbán Viktort feljelentették egy Sinopharmmal oltott édesanya...

képcím

Az omikron itt van, de Magyarország nem szigorít - kellene?