Kiemelt Hírek 2020. június 05.

Merkely Béla elmondta, mikor jöhet a második hullám, de Kásler tanácsadója szerint a vírus eltűnik

Startlap Kiemelt Hírek 2020. június 05.
Míg a Semmelweis Egyetem rektora óvatosságra int, a pécsi professzor állítja, hogy mindjárt végleg eldobhatjuk a maszkot. Reggeli hírösszefoglaló.

Merkely Béla elmondta, mikor jöhet a második hullám, de Kásler tanácsadója szerint a vírus eltűnik

Megvannak a magyarországi koronavírussal kapcsolatos keresztmetszeti felmérés eredményei – ezekről Merkely Béla számolt be. A Semmelweis Egyetem rektora a járvány második hullámával kapcsolatban is tájékoztatott, és az óvintézkedések fontosságára hívta fel a figyelmet. Ide kattintva megtudhatod, mit nyilatkozott Merkely Béla.

Míg a rektor óvatosságra int, Kollár Lajos, a Pécsi Tudományegyetem professzora, Kásler Miklós EMMI-miniszter tanácsadója egészen határozott, és merőben más véleményt fogalmazott meg a koronavírus-járvány lefutásával kapcsolatban. Szerinte Magyarországon nemsokára végső búcsút inthetünk a vírusnak és ezzel együtt a szájmaszknak is. Kollár a koronavírus-gyógyszerekkel kapcsolatos kilátásokról, valamint az egészségügy átalakításáról is szót ejtett. Részletek itt.

Korlátozásmentesen lehet utazni Ausztriába, Csehországba és Szlovákiába péntektől

A hírt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter jelentette be csürtörtökön. Minderről bővebben itt írunk.

Zúgtak a harangok országszerte és a határokon túl: így emlékeztek a magyarok a trianoni centenáriumon

Budapesten egy percre leállt a közösségi közlekedés, majd megkondultak a harangok a fővárosban és országszerte is a 100 évvel ezelőtt aláírt Trianoni békediktátum emlékére. A Rákóczi Szövetség időkapszulát készített, és rengeteg helyszínen zajlottak megemlékezések. Videó és további részletek itt nézegethetők.

Csak papíron épül a dél-budai szuperkórház

Az új Dél-budai Centrumkórház területéül kijelölt Dobogón tavaly kézbesítették a kisajátításról szóló értesítéseket, és akkor még arról volt szó, hogy hamarosan megkezdődik az építkezés. A kiválasztott 14 hektár több mint felét a fideszes kötődésű Tamás László birtokolta, aki milliárdokat kapott a telekért. Részletek itt.

Milliós árengedménnyel lehet új autót venni

Fotó: David Hecker/Getty Images

Az autóipar és az autókereskedelem a koronavírus által egyik leginkább sújtott ágazat. Nem csoda, hogy a kereskedők ritkán látott kedvezményekkel próbálnak megszabadulni a telepeiken álló új autóktól. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket ajánljuk a figyelemdbe.

A londoni vakcinacsúcson felülmúlták a várakozásokat: 9 milliárd dollárt gyűjtöttek és 300 millió gyermek beoltását vállalták a legszegényebb országokban

Csütörtök este ért véget a Global Vaccine Summit, a brit kormány által szervezett csúcsértekezlet, amelyen 32 adományozó ország és egy tucat 12 magánszervezet állapodott meg egy 8,8 milliárd dolláros támogatási programról. Az elsődleges cél az, hogy a világ szegény országaiban élő 300 millió gyermeknek biztosítsanak létfontosságú védőoltásokat. A felek egy olyan finanszírozási mechanizmus létrehozásáról is döntöttek, amely lehetővé teszi a kisebb jövedelmű országok hozzáférését a koronavírus-vakcinákhoz. A pénzügyi csomaggal jóval meghaladták az eredeti célkitűzéseket. Ha kíváncsi vagy a részletekre, akkor itt folytasd az olvasást.

Péntektől engedélyezik az autós koncerteket

A Tankcsapda elmúlt hétvégi két koncertjének pozitív tapasztalatain felbuzdulva kormányrendeletben rögzítette Orbán Viktor a további autós zenei rendezvények megrendezésének lehetőségétRészletek itt.

Újabb fertőzötteket regisztráltak és többen meghaltak koronavírusban Magyarországon

További magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírust, és többen meghaltak a betegség következtében. A friss, hazai koronavírusos statisztikákat ebben a cikkben ismertetjük.

Mi folyik a Jobbikban? Elolvad a frakció, leszámolást emlegetnek a távozók

Jakab Péter, a Jobbik elnök-frakcióvezetője felszólal napirend előtt az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. június 2-án. (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Sneider Tamás korábbi pártelnök, Varga-Damm Andrea és Farkas Gergely személyében májusban újabb három országgyűlési képviselő lépett ki a Jobbikból. Ezzel kilencre nőtt a frakciót maguk mögött hagyók száma. A távozók kemény szavakat vágott Jakab Péter elnök fejéhez. A párton belüli mozgolódások mögött ideológiai és hatalmi okok is állnak, a többség már a 2022 utáni időkre készül. A folytatásért erre a linkre kattints.

Heves zivatarvonallal halad át a hidegfront

Péntek reggel kisebb esők, záporok fordulhatnak elő, délutánra pedig már várhatóan nagy kiterjedésű zivatarrendszer robog át hazánkon. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

Keresés az oldalon