Mennyit tudsz a budai Vár különleges titkairól? Kvíz

Startlap - Startlap
Egy nehezebb fejtörővel készültünk a szokásosnál, de megéri kitölteni. Vasárnap délelőtti hírösszefoglaló.

Mennyit tudsz a budai Vár különleges titkairól? Kvíz

Május harmadik vasárnapjára egy nehezebb fejtörővel készültünk a szokásosnál, öröm az ürömben ugyanakkor, hogy érdekes dolgokat tanulhatsz belőle, ha próbára teszed tudásodat. A budai Várról szóló kvíz kitöltéséhez erre a linkre kell kattintani.

“Andy Vajna odajött hozzánk, és azt mondta, csináljunk ebből filmet” – így készült minden idők egyik legjobb magyar vígjátéka, A miniszter félrelép

A brit színdarab alapján készült film a kilencvenes évek Magyarországának ikonikus lenyomata, amely könnyed műfaja ellenére megkerülhetetlen helyet vívott ki magának a hazai filmgyártás történetében. A jubileum alkalmából készítők, Kern András, Koltai Róbert és sokan mások emlékeztek vissza a forgatásokra, de az is kiderült, hogyan környékezték meg a filmötlettel Vajnát, akit akkor még csak távolról ismertek. Bővebben.

Ördög Nóra izgalmas videót posztolt az Ázsia Expressz kulisszatitkairól: megmutatta, hogy néz ki felkelés után

Aztán azt is, hogyan készülődik reggel, majd miként zajlik a forgatás. Amellett, hogy úgy tűnik, Ördög Nóra azon szerencsések közé tartozik, akikre igaz, hogy az ágyból kikelve is remekül festenek, a felvétel meglepő eleme volt egy kávégép is. Videó.

Britney Spears elvetélt: “Annyira izgatottak voltunk”

Sam Asghari és Spears, akit gondnoksága idején édesapja arra kényszerített, hogy fogamzásgátlót szedjen, szomorú közleménnyel jelentkezett. Részletek.

Gwyneth Paltrow lánya 18 éves lett, és elég könnyű összetéveszteni az anyjával

Kevin Mazur/Getty Images for J/P Haitian Relief Organization

Habár a hírességek különös névadási szokásainak kitárgyalása során még továbbra is úgy emlegetik, mintha tegnap lett volna, amikor a Coldplay énekese és az Oscar-díjas amerikai színésznő úgy döntött, egy gyümölcsről nevezi el lányát, Apple Martin szombaton tényleg 18. születésnapját ünnepelhette már. A fontos apropó okán büszke édesanyja megható születésnapi köszöntést írt, és elővett egy fényképet is lányáról. Íme.

Alekosz: Egy bizonyos intelligencia kell ahhoz, hogy egy nő érdekesnek találja Alekoszt

Alekosz – aki amúgy állítása szerint aktív párkereső időszakában heti akár 2500 nőre is ismeretlenül ráírt – úgy gondolja, “az a nő egy ostoba”, aki a róla szóló cikkek alapján visszautasítja őt. A saját magára következetesen a keresztnevén utaló “sztár” Palik Lászlóval osztotta meg gondolatait arról, hogy miért hülye, tehetségtelen, vagy éppen hozzá nem értő gyakorlatilag mindenki Alekoszon kívül. Interjú.

Eurovíziós Dalfesztivál: a közönség szavazataival nyert Ukrajna a negyedik helyről

Az ukrán folk-rapet képviselő Kalush Orchestra győzelme egy szimbolikus véleménynyilvánítás az orosz invázióról Európa lakosai részéről – a zsűri pontszámai alapján a csapat a dobogóról is lecsúszott volna. Az elméletileg politikamentes Eurovíziós Dalfesztivált 1956-ban éppen a háború hívta életre azzal a céllal, hogy egy dalversennyel kulturális közösséggé kovácsolják Európát. Bővebben.

Szikora Róbert az R-GO-gidákról: “A természet megközelíthetetlen csodái voltak, akiket csak távolról lehet imádni”

Egyes pletykákkal ellentétben ahhoz, hogy valaki R-GO-gida legyen, az együttes szigorú szakmai követelményeinek kell megfelelnie. Mára a zenekar nevével összeforrottak a gidák, akiknek sorában közel 30 lány megfordult. Azt azonban, hogy honnan jött a gidák ötlete, neve, és ki volt az első két szerencsés, aki az R-GO-val szerepelhetett, a legtöbbek számára homály fedi. Szikora Róbert legfrissebb interjújában elmesélte az R-GO-gidák történetét.

Három csillagjegy, aki képtelen alkalmazkodni

Aki mindent jobban tud, mint a többiek, aki úgy él, mintha rajta kívül senki sem létezne, és a függetlenség tankönyvi példája. Ebből a cikkből kiderül, kik azok (az asztrológusok szerint), akiket hiába is kérsz bármilyen kompromisszumra, nem képesek rá.

Erzsébet királynő Barbie babáit három másodperc alatt elkapkodták

Chris Jackson/Getty Images

A brit uralkodó képmására készült babának csak a feje hasonlít Erzsébetére, és 43 ezer forintba került. Addig a néhány pillanatig legalábbis, amíg kapható volt, most ugyanis többszörös áron kínálják az ügyeskedők. Fotó és további részletek itt.

(Címlapkép: MTVA/Bizományosi/Faludi Imre)

Ez is érdekelhet

képcím

Lengyelország nem szállít több fegyvert Ukrajnának

képcím

Orbán az üzemanyagárakról: "Ezért nagyon dühös vagyok"

képcím

Gulyás Gergely: Egy szuperállam kialakításának kísérlete...