Mennyire ismered a régi Budapestet? Kvíz

Startlap - Startlap
A főváros ikonikus helyszínei és épületei sok-sok évvel ezelőtti fényképeken, némi szöveges segítséggel. Délelőtti hírösszefoglaló.

Mennyire ismered Budapestet? Kvíz

Ikonikus helyszínek és épületek sok-sok évvel ezelőttről, amelyek azóta már alaposan megváltoztak, mégis – főleg kis szöveges segítséggel – könnyű rájönni, hol járunk éppen. Erre a linkre kattintva próbára teheted tudásodat.

Újabb Kinder termékben találtak szalmonellát

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal figyelmeztetett, hogy egy újabb, szintén a belgiumi Arlonban gyártott termék is szennyezett lehet szalmonellát okozó baktériummal. A Ferrero úgy döntött, felfüggeszti arloni tevékenységét. A veszélyes termékről ebből a cikkből tájékozódhatsz.

“Milyen jó lenne, ha egymás mellett, kézen fogva sétálgathatnánk” – Hofi Géza özvegye interjút adott a 20 éves évfordulón

Képzelje el, hogy engem simogatnak Géza helyett. Amikor megyek az utcán, és látom, ahogy az emberek szeme, arca felvidul, amikor felismernek. Aztán finoman közelítenek és megkérdezik, hogy „Ugye ön?”, és ki sem kell mondani, már mondom, hogy igen. Rögtön elkezdenek simogatni, mondják, hogy hiányzik nekik és nagyon szeretik.

A magyar kabarétörténelem talán leghíresebb alakja éppen két évtizeddel ezelőtt, 2002. április 10-én hunyt el, 65 évesen. Hofi Ildikó, aki azóta sem tudta megemészteni hiányát, legkedvesebb közös pillanataikról, régi életükről és Hofi Géza különleges, generációkon átívelő emlékezetéről mesélt. Interjú.

Várkonyi Andrea nagyestélyiben gyűjtött pénzt az ukrán menekülteknek

Mészáros Lőrinc felesége egy mesés szabású, visszafogott mintákkal ellátott kék ruhában vonult fel a nézők elé Stohl András oldalán a TV2 Neked Énekelek című adománygyűjtő műsorában. A különleges darab tervezője ugyanaz a Mérő Péter, aki Várkonyi Andrea esküvői ruháját is készítette a felcsúti lagzira. Fotók és további részletek itt.

Zalatnay Sarolta Révész Sándorról: “Kívánom és remélem, hogy a kapcsolatunk karmikus legyen”

MTVA Fotó: Zih Zsolt

A márciusban sztrókkal kórházba került zenésszel három éve alig beszéltek, de Zalatnay azt mondja, az ő élete csak akkor “kerek”, ha “Sanyi jól van”. Ha kíváncsi vagy Zalatnay Sarolta és Révész Sándor kapcsolatának titkaira, akkor ezt a cikket olvasd el.

Tóth Gabi szintet lépett a matyómintában: pszichedelikus uszályban énekelt a szeretetről a TV2-ben

Az énekesnő a már emlegetett jótékonysági műsorban egy megtévesztő, gigantikus uszállyal ellátott fehér ruhában állt a mikrofon mögé, amire aztán rávetítették a magyaros virágmintákat, így egy egész színpadtechnikai koncepciót építettek Tóth Gabi és az immár ténylegesen elmaradhatatlannak számító matyómintáira. Videó.

Mádai Vivien: Sok álmatlan éjszaka és 3 lerágott köröm után távozom

A Mokka műsorvezetőjének távozása nem új hír, ugyanakkor a döntés hátterére eddig nem derült fény. Mádai Vivien hat éven át erősítette a csatorna stábját, búcsúlevele a TV2-höz itt olvasható.

Csemer Bogi őszinte vallomása: 18 év és két gyermek után eltávolodtak egymástól férjével

Boggie az Eurovíziós Dalfesztivál hangos sikere után szakmailag és magánéletileg is megrekedt. A 35 éves énekesnő Köböl Anitával beszélgetett elmúlt éveiről, családi problémáiról, gyermekkori traumáiról és arról, hogyan tudtak visszatalálni egymáshoz férjével. Bővebben.

Hírességek, akik bejáratosak a brit királyi család privát összejöveteleire

Diana hercegné a világ egyik legismertebb előadóművészével ápolt olyan bizalmas kapcsolatot, hogy még utolsó útjára is ő kísérte énekével, a futballszurkoló Vilmos herceg egyik legjobb barátja, a sportoló, akinek még azok is tudják a nevét, akiket nem érdekel a foci, és végül egy ifjú énekesnő, aki II. Erzsébet több unokájával szoros viszonyt tart fenn. Bővebben.

David Beckham 23 éves fia elvette feleségül barátnőjét

Theo Wargo/Getty Images

Brooklyn Beckham és a nála is jóval gazdagabb családból származó Nicola Peltz hagyományos zsidó szertartás keretein belül fogadtak egymásnak örök hűséget, a sajtóértesülések szerint 1,3 milliárd forintért. Részletek.

(Címlapkép: General Photographic Agency/Getty Images)

Ez is érdekelhet

képcím

Puskás-Dallos Boginak olyan végzettsége lesz, amiről sosem...

képcím

Novák Katalin találkozott Mel Gibsonnal

képcím

Várkonyi Andrea a férjével közös szerelmes fotót posztolt