Szelimnek hívják 2022 első magyar újszülöttjét

Startlap - Startlap
Az első újszülött 2022-ben vidéken látta meg a napvilágot, édesanyja negyedik gyermekeként. Heti hírösszefoglaló.

Fotó: Getty Images

Az újév első babája pár perccel született éjfél után

Az első újszülött 2022-ben vidéken látta meg a napvilágot, édesanyja negyedi gyermekeként. A fővárosban hajnali 1 óra 51 perckor született az év első jövevény. Ide kattintva minden megtudható a csöppségekről. 

Áder János utolsó újévi köszöntőjénél elmaradt a pezsgőzés

Az államfő megemlékezett a járvány elleni küzdelem névtelen hőseiről. Türelmet, figyelmet, kitartást kért a magyaroktól. Itt érhetőek el beszédének lényegi részei. 
 

Szilágyi Liliána húga megszólalt: Felháborítónak tartom

Szilágyi Gerda szerint nővére hazugságokat állít és “ezt ő is nagyon jól tudja”, a MÚOSZ elnökét jogi lépésekkel fenyegeti. Szilágyi Gerda levele egy nappal azután jelent meg, hogy a vele együtt élő édesapjuk, Szilágyi Zoltán szintén nyílt levelet írt, amelyben közölte: “nem indokolt”, hogy lánya továbbiakban Szilágyi Liliánának nevezze magát. Bővebben. Szilágyi Liliána úszó korábban egy hosszú posztban írta le, hogy bántalmazta az apja. 

Borkai Zsolt cáfolta az öngyilkosságról szóló hírt

Borkai Zsolt, Győr volt polgármestere. Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Terjed a pletyka Győrben, miszerint Borkai Zsolt a napokban öngyilkosságot kísérelt meg és kórházban van. A város volt polgármestere elég durva teóriát is hallott még, ide kattintva olvashatod a reakcióját.

  • Figyelem! Ha te vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívd mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

Nagyon rossz ötletnek tartják a háziorvosok Müller Cecília bírságot belengető húzását

Visszaszóltak a felháborodott orvosok a tiszti főorvosnak, reakciójuk itt.

Rusvai Miklós szerint január végén indulhat nálunk az 5. hullám, mondott viszont egy jó hírt is

A virológus úgy véli, elkerülhetetlen a következő hullám. Rusvai Miklós interjúban beszélt arról, mire számíthatunk jövőre a koronavírus-járványtólRészletek.

Új vizsgakövetelmények jönnek az érettségin

Az új tantervhez igazított követelményrendszer “csökkenti az elvárt ismereteket, és jobban előtérbe helyezi az egyéni kreativitást” – állítja Kásler. És valóban, az emberminiszter merőben új típusú, egyszerűbben teljesíthető feladatokról adott tájékoztatást, de ez a jövőre vizsgázókat még nem érintiÍme.

A szállodaszövetség aggódik, amiért már élelmiszert is vásárolhatunk SZÉP-kártyával

Oleg Nikishin/Getty Images

Baldauf Csaba a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének az elnöke szerint a szakmát teljesen váratlanul érte Orbán Viktor bejelentése. A változás februártól él, néhány hónapon keresztül. Mit jelent mindez a gyakorlatban, és miért aggódik Baldauf Csaba? Innen kiderül.

Iskolaőr a kisfiúnak: Ha nem leszel csendben, te kis taknyos, akkor úgy felpofozlak, hogy a kerítésig elszállsz

A vád szerint a korláthoz nyomta és fojtogatta az ötödikes diákot a sármelléki általános iskolában az iskolaőr, az ügyészség bántalmazás miatt vádat emelt. A parlament tavaly nyáron, nagy többséggel határozott a gumibottal, gázspray-vel és bilinccsel felszerelkezett iskolaőrök kiképzéséről, Kásler Miklós éppen a minap nyilatkozott arról, hogy a rendszer beváltBővebben.

Rekordösszegű béremelést ad a dolgozóinak a BKV

MTVA/Bizományosi: Róka László

A Budapesti Közlekedési Vállalat összesen 10,5 milliárd forintot költ a jövő évi fizetések kiegészítésére, amivel 18 ezer munkavállaló jár majd jól. Legutóbb Tarlós István próbálkozott hasonlóval, de az akkori béremelés jelentősen elmarad a mostanitól. További információkért katt ide.

Ez is érdekelhet

képcím

Molnár Zsolt mentelmi jogának felfüggesztését kezdeményezte a...

képcím

Ez a kislány az év első babája

képcím

Novák Katalin újévi köszöntőjében kondizni hívott minden...