Molnár Zsolt mentelmi jogának felfüggesztését kezdeményezte a legfőbb ügyész

Startlap - Startlap
Polt Péterék szerint az MSZP-s képviselő 40 milliót kért egy BKV-tenderért cserébe.

Befolyással üzérkedés bűntette és más bűncselekmények miatt a Központi Nyomozó Főügyészségen folyamatban lévő nyomozás eredményeként Polt Péter legfőbb ügyész indítványozta Molnár Zsolt országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését – jelentette be a Legfőbb Ügyészség.

A közleményben azt írják, a rendelkezésre álló adatok szerint a BKV 2019 elején közbeszerzési eljárást indított a telephelyein teljesítendő informatikai szolgáltatásra. A közbeszerzési eljárásra egy kft tett ajánlatot.

Baja Ferenc volt miniszter és egykori szocialista országgyűlési képviselő 2019 júniusában Budapesten találkozott egy, az ajánlatot tevő gazdasági társaság működésében jelentős befolyást gyakorló férfival, aki stratégiai és üzleti kérdésekben döntött. Baja a kft tendernyertességének esetére 30 millió forint készpénzt kért azért, hogy a szerződés létrejöttét és fenntartását – politikai befolyásának érvényesítésével – ne akadályozza.

Az ügyészség szerint miután Molnár értesült a korrupciós megállapodásról, megkérte Baját, hogy az ő részére is kérjen a férfitól 40 millió forintot azért, hogy a szerződést ő se támadja.

Baja Ferenc 2019 júniusában egy újabb találkozó keretében tolmácsolta ezt a kérést a férfinak. A kft. tendernyertességét követően a férfi 2019. augusztus 6-án, Budapesten 40 millió forintot adott át Molnár Zsoltnak. Molnár Zsolt cselekménye társtettesként elkövetett befolyással üzérkedés bűntettének a megállapítására alkalmas – olvasható a közleményben.

Címlapkép: MTI/Illyés Tibor

Ez is érdekelhet

képcím

Polt Péter a parlamentben reagált Magyar Péter hangfelvételére

képcím

Magyar Péter és az ügyészség emberei így üzengetnek egymásnak

képcím

Magyar Péter azonnali távozásra szólította fel Polt Pétert