Kiemelt Hírek 2018. október 17.

Megvan az év legjobb házi cukormentes tortája

Startlap Kiemelt Hírek 2018. október 17.
A cukorbetegek is bátran falatozhatnak a finom alkotásból.

A Zsolnay Kávéházban tartották a Magyarország Cukormentes Tortája háziversenyt – írja a 24.hu. A versenyt Erdődi Zsófia körtés csokoládémousse tortája nyerte meg, amelyben fehér liszt és hozzáadott cukor sincs, sőt egy cukorbeteg bátran ehet belőle. Ellenben számos fűszer volt benne, gyömbér, fahéj és szegfűszeg, míg a körte remek összhangban állt a csokoládéval. A torta étvágygerjesztően hangzik, és bárki bátran ehet is belőle, mivel egy szeletben 14,2 gramm szénhidrát és 277 kalória van.

Különleges alapanyagokból ezúttal sem volt hiány, bár sokan használtak citromot, málnát vagy éppen erdei gyümölcsöt, előfordult, hogy a zsűri tökmaggal és kecsketúróval is találkozott. A bírák végül 10 torta közül választották ki a legjobbat, és a győztes, Erdődi Zsófia nemcsak elismerést szerzett, hanem egy profi konyhai robotgépet is nyert.

A különdíjat, Kunsági Gabriella kapta, aki a legötletesebb és legfinomabb tortát készítette.

Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány azért hozta létre ezt a versenyt, hogy több lehetőséget nyújtson az édességek kedvelőinek, amely így nemcsak cukorbetegeknek, hanem az egészséges életmód híveinek is szól.

Csokoládétorta a Magyarország Cukormentes Tortája háziverseny nyerteseA legjobb gyógyhatású alapanyagot…

Közzétette: Egy Csepp Figyelem Alapítvány – 2018. október 15., hétfő

Keresés az oldalon