Kiemelt Hírek 2020. július 03.

Hajdú Péter egymilliárdot vett fel olyan cégek számláiról, amikhez papíron semmi köze

Startlap Kiemelt Hírek 2020. július 03.
A Magyar Hang szerint Hajdú a Fővárosi Főügyészség elsőrendű vádlottja a költségvetési csalási ügyben. A figyelem középpontjában két cég egyikének egy kárpátaljai vendégmunkás a tulajdonosa. Reggeli hírösszefoglaló.

Hajdú Péter egymilliárdot vett fel olyan cégek számláiról, amikhez papíron semmi köze

Az adóhivatalnak két vállalkozás lett gyanús, amelyek számlákat állítottak ki a Hajdú Péter tulajdonában álló a Frizbi Entertainment Kft. számára, és amelyek számláiról több mint egymilliárd forintot vett fel Hajdú Péter, jellemzően bankautomatákból. Az egyik cég tulajdonosa 2016-ban egy szerény körülmények között élő, kárpátaljai vendégmunkás lett. Mindezt a Magya Hang adta hírül, miután a birtokukba kerültek a vádemelés különféle dokumentumai. Részletek itt.

Deutsch Tamás: Van ez az aberrált, pedofil képeket tonnaszám gyűjtögető Kaleta nevű volt nagykövet

Egy év, két év hat hónapra felfüggesztett börtönt és 540 ezer forintos pénzbírságot kapott Kaleta Gábor volt perui nagykövet, akinek számítógépén több mint 19 ezer gyermekről találtak pornográf képeket a hatóságok. Az ítélet nagy felháborodást váltott ki, Deutsch Tamás európai parlamenti képviselő a közösségi oldalán fakadt ki, és nekiment a bíróságnak is.

Koronavírus: most már tudjuk, mi okozta a kiugróan magas magyar halálozási arányt

A koronavírus 14 százalékos magyarországi mortalitási rátája kiugróan magas értéknek számított a régióban. Az országos reprezentatív mérés adataiból tegnap végre kiderült, mi okozta a furcsa számokat, és ezzel együtt az is, hogy hol húzódott igazából a járványgörbe. Minderről bővebben ebben a cikkben olvashatsz.

Csütörtök hajnalban robbanás és tűz volt Irán legfőbb urándúsító telepén

Fotó: Majid Saeedi/Getty Images

Az amerikai tűzjelző és -figyelő műholdak adatai és a helyi tévé felvételei egész más mutatnak, mint amit Irán közölt. Az esetről itt írnak bővebben.

Koronavírus-fertőzési versenyeket rendeznek egy amerikai kollégiumban

Még nevezési díjat is szednek az alabamai vírusviadalokon, ahol a cél az, hogy minél hamarabb megfertőződj. Mindeközben az Egyesült Államok 50 tagállamából 37-ben ismét aggasztóan emelkedik az új koronavírusos személyek száma. Minderről bővebben ide kattintva olvashatsz.

A koronavírus lecsengésével bekeményíthet a NAV

Az elmúlt években drasztikusan csökkent az adóellenőrzések száma. Ugyanakkor a szakjogász arra figyelmeztet: a historikus adatok és az utóbbi hónapok tapasztalatai azt mutatják, a közeljövőben a magyar cégeknek érdemes lenne felkészülnie az adóhivatali revizorok fogadására. Részletek itt.

A fideszes szavazók is kibuktak a kormány augusztus 20-i tervein

Reprezentatív felmérést készített a Publicus Intézet a Magyar Turisztikai Ügynökség szervezésében készülő, a bejelentések szerint minden eddiginél gigantikusabb auguszutus 20-i rendezvényről. Izgalmas eredmények születtek, ugyanis kiderült, hogy az eseményt a legtöbben nem nézik jó szemmel, több okból sem, és ebben a kérdésben még a kormánypárti szavazók is többé-kevésbé egyetértenek az ellenzékiekkel. Részletek itt.

Korábban bokros teendőire hivatkozott, de Müller Cecília továbbra sem hajlandó találkozni Hadházy Ákossal

Az országos tiszti főorvos először azt mondta, azért nem tud találkozni a független képviselővel, mert az operatív törzs miatt sok a dolga. A sajtótájékoztatóknak vége, de Hadházy Ákos számára Müller Cecília mégis csak írásban elérhető. Részletek itt.

Szabályozná a rövid távú lakáskiadást a főváros és a kormány

Fotó: Smith Collection/Gado/Getty Images

Budapesten 2015 óta megduplázódott az Airbnb-n kiadó lakások száma, így most már közel annyi vendéget tudnak fogadni, mint a hotelek. A kormány alapvetően az emiatt sínylődő szállodaipart, a fővárosi vezetés pedig az albérletpiacról eltűnt kiadó lakásoknak köszönhetően megnövekedett bérleti díjakat nyögő lakosokat segítené az Airbnb szabályozásával. Az ötlet nem új, számos világvárosban korlátozzák a lakások rövid távú kiadását. A szállodaszövetség elnöke szerint akár heteken belül döntés születhet az ügyben. Azonban hiába a közös cél, a Fővárosi Önkormányzat, valamint a feladattal megbízott Magyar Turisztikai Ügynökség nem egyeztet egymással. Mi a gond a rövid távú lakáskiadással? Hogyan szabályozzák ezt külföldön? Milyen intézkedésekre számíthatunk mi? Mi lehet a gond ezekkel? Erről szól ez a cikk.

Ha strandolnál a hétvégén, akkor van egy jó hírünk: elvonul a hidegfront

A hőmérséklet most sem alacsony, de egy hidegfrontnak köszönhetően pénteken még záporokra, zivatarokra számíthatunk. Hétvégére viszont elvonulnak a felhők, és már alig várható csapadék. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

 

További rövidhíreket most meg is hallgathatsz a Hírstart podcastján: katt ide.

Keresés az oldalon